Els animalistes reclamen a l’ajuntament una major implicació

L’Associació Amics dels Animals de Malgrat de Mar té previst reunir-se aquest dijous amb representants de l’equip de govern local. La intenció dels membres de l’entitat animalista és traslladar-los la necessitat d’establir un conveni de col·laboració entre ambdues parts.

Segons han relatat membres de l’associació, la junta de la qual s’ha renovat recentment, reclamen que el consistori s’impliqui en major proporció a la tasca que desenvolupen sense ànim de lucre des de l’entitat. “Els demanem que se situï Malgrat de Mar en el mateix nivell que d’altres localitats del Maresme, on existeix un conveni sòlid de treball entre les entitats animalistes i l’ajuntament”, han assenyalat. Entre les reclamacions que fan al govern en destaquen: una partida econòmica per a alimentar, esterilitzar i curar els gats, la construcció de dispensadors de menjar adequats i la creació de casetes on hi puguin dormir o refugiar-se. També demanen una assegurança per als membres de l’associació oficialment encarregats de tenir cura dels felins.

L’Associació Amics del Animals voreja la trentena de col·laboradors. La seva feina consisteix principalment en alimentar els gats de carrer, que es troben repartits en unes 42 colònies. A la zona de la platja de la Conca és on més se’n concentren.

L’entitat també captura, esterilitza i reintrodueix els felins. Pel que fa a l’esterilització, el consistori aporta actualment uns 12.000 euros anuals, que els membres de l’entitat consideren insuficients. “Com més gats es puguin castrar més ajudarem a mantenir l’equilibri de la seva població”, han assegurat.

De gats se’n compten uns 800, segons el cens -no oficial- elaborat des de la mateixa associació. Una xifra que s’ha doblat els darrers 3 anys. És per això, que l’entitat reclama a l’ajuntament aquesta implicació. “Amb el nostre treball i el seu suport es podria aconseguir evitar que la població gats es convertís finalment en una plaga”, han subratllat.

Contingut relacionat…

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.