La Ruta de La Tourdera, sense manteniment

Diversos usuaris denuncien l’estat de deixadesa en què es troba la ruta per a bicicletes que transcorre el marge del riu La Tordera, al seu pas per Malgrat de Mar. Les herbes impedeixen la circulació de ciclistes i caminants en alguns trams. Un fet que podria comportar accidents, han indicat. És per això, que demanen a l’administració responsable que posi fil a l’agulla i actuï per mantenir adequadament l’itinerari.

Després de fer-se de pregar, l’any 2016 Malgrat de Mar es va adherir al projecte de la Ruta de la Tourdera. Al municipi, el recorregut s’inicia a l’estació de tren, segueix pel Passeig de Mar, el Camí de la Pomereda, la carretera de Mas Bages i el voral del riu La Tordera fins el terme municipal de Palafolls. La Ruta de la Tourdera travessa 17 municipis de les comarques de la Selva, el Maresme i el Vallès Oriental. En la seva totalitat, el vial compta amb uns 66 quilòmetres de recorregut, enllaça el Montseny i Malgrat de Mar i la intenció inicial era convertir-lo en un reclam turístic per als aficionats al cicloturisme i el senderisme.

Els treballs per adequar la ruta van costar mes de 104.000 euros. Abans de la seva execució, es va haver d’arribar a un acord amb els propietaris de les finques afectades. Es va col·locar una barana de fusta, senyalitzar la via i actuar sobre el vial i els seus marges. L’adequació també va incloure la segregació del trànsit al llarg del tram del camí de la Pomereda, es va separar el carril bici del camí i dels espais destinats a aparcar-hi vehicles.

Contingut relacionat…

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.