La Ruta de La Tourdera, sense manteniment

Diversos usuaris denuncien l’estat de deixadesa en què es troba la ruta per a bicicletes que transcorre el marge del riu La Tordera, al seu pas per Malgrat de Mar. Les herbes impedeixen la circulació de ciclistes i caminants en alguns trams. Un fet que podria comportar accidents, han indicat. És per això, que demanen a l’administració responsable que posi fil a l’agulla i actuï per mantenir adequadament l’itinerari.

Després de fer-se de pregar, l’any 2016 Malgrat de Mar es va adherir al projecte de la Ruta de la Tourdera. Al municipi, el recorregut s’inicia a l’estació de tren, segueix pel Passeig de Mar, el Camí de la Pomereda, la carretera de Mas Bages i el voral del riu La Tordera fins el terme municipal de Palafolls. La Ruta de la Tourdera travessa 17 municipis de les comarques de la Selva, el Maresme i el Vallès Oriental. En la seva totalitat, el vial compta amb uns 66 quilòmetres de recorregut, enllaça el Montseny i Malgrat de Mar i la intenció inicial era convertir-lo en un reclam turístic per als aficionats al cicloturisme i el senderisme.

Els treballs per adequar la ruta van costar mes de 104.000 euros. Abans de la seva execució, es va haver d’arribar a un acord amb els propietaris de les finques afectades. Es va col·locar una barana de fusta, senyalitzar la via i actuar sobre el vial i els seus marges. L’adequació també va incloure la segregació del trànsit al llarg del tram del camí de la Pomereda, es va separar el carril bici del camí i dels espais destinats a aparcar-hi vehicles.

Contingut relacionat…

Les herbes envaeixen el carril bici

Han alertat del perill que això suposa, ja que s’hi ha de circular amb dificultat.… Read More Les herbes envaeixen el carril bici