Queixes pels requisits d’accés a la beca de transport públic per a joves

A finals del mes de juliol, de del consistori malgratenc s’anunciava l’obertura del termini “per sol·licitar una beca de transport públic per a joves que estudien fora de Malgrat de Mar”. Un termini que ha finalitzat tot just aquest passat divendres dia 26 d’agost.

La mesura estava adreçada en especial a joves d’entre 16 i 30 anys d’edat que realitzen estudis de cicles formatius de grau mitjà i superior d’aquelles especialitats que no es fan al municipi. Els beneficiats d’aquesta línia d’ajuts han d’estar empadronats a Malgrat de Mar -com a mínim els darrers tres anys- i han d’estar “matriculats en ensenyaments d’educació postobligatòria”.

Per tal de sol·licitar i accedir a aquesta beca de transport públic, els joves havien de complir uns requisits indispensables com, per exemple, la declaració d’IRPF de la unitat familiar sobre l’exercici corresponent, una còpia de l’expedient acadèmic corresponent al curs vigent, bitllets de transport que han estat utilitzats al llarg del curs acadèmic vigent i una declaració responsable de trobar-se al corrent de pagament amb l’administració pública, entre d’altres.

Precisament aquesta qüestió, la desena de requisits exigits per l’ajuntament, és la que ha despertat malestar entre joves i famílies, que ho han qualificat d’exagerat. “Pensem que amb menys requisits n’hauria estat més que suficient, ho podrien haver posat més fàcil”, han etzibat. Molts han indicat no entendre quins són els criteris que s’han seguit per establir aquestes bases.

Davant aquesta situació, algunes de les famílies s’han fet enrere, desistint de sol·licitar l’ajut degut a la seva complexitat.

Darreres notícies…

Amb ganes de neu

Vídeo d’arxiu sobre la nevada que va caure a Malgrat de Mar la matinada del 2 de febrer de l’any 2012.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.