Els llibres segresten el centre de Malgrat de Mar

Durant tres dies consecutius -de divendres a diumenge-, Malgrat de Mar s’ha convertit en escenari i decorat d’un acte sobredimensionat dedicat al món literari. Una munió d’activitats relacionades han pres el centre del municipi. Establiments comercials en desús, places i carrers han servit, principalment, per promocionar diverses editorials independents i els seus autors, que han tingut l’oportunitat de posar a la venda els seus productes literaris.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es vila-del-llibre-3.jpg

L’esdeveniment també ha donat cabuda a autors, artistes i prohoms locals. Aquests, han servit per acabar d’arrodonir i farcir la xarxa de Viles del Llibre en la seva primera edició a Malgrat de Mar, que aterra al municipi amb la intenció de tornar-hi.

Tot plegat ha satisfet bona part del sector intel·lectual i artístic malgratenc -àvids d’iniciatives similars-, que ha participat activament en la majoria de les activitats programades.

L’espectacle cultural s’ha viscut de manera festiva, deixant un rastre de bon ambient al municipi. La participació ha estat entre moderada i baixa degut a les quatres gotes de pluja que s’han deixat veure tant divendres com dissabte, la contraprogramació d’alguns actes i l’organització d’activitats paral·leles, entre d’altres.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es vila-del-llibre-1.jpg

Segons la responsable política de l’àrea de Cultura a Malgrat de Mar, l’organització de la Vila del Llibre, ha costat uns 40.000 euros, que s’han sufragat a través de subvencions aportades pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal del Maresme. Lurdes Borrell ha refermat la voluntat de repetir l’espectacle literari de cara al 2023.

La promoció que ha precedit el desplegament de la Xarxa del Llibre ha estat marcada per la instal·lació del Gran Mercat de Llibre Vell, que s’ha venut com un dels reclams de l’espectacle cultural. Els encarregats del seu desenvolupament han estat usuaris del Centre Terapèutic de Malgrat de Mar. Relegats en una parada ubicada en l’interior del Mercat Municipal, han posat a la venda, per un preu simbòlic, llibres donats per particulars i que pertanyien a l’antiga i ja desapareguda biblioteca del Casal per al Jubilat.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es vila-del-llibre-2.jpg

DARRERES NOTÍCIES…

Tu perds

Amb receptes per als pròxims quatre anys de mandat pràcticament calcades, encara no hi ha res decidit.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.