L’ajuntament pagarà els desperfectes causats pel correfoc de Sant Nicolau 2019

El material pirotècnic emprat en el transcurs de la cercavila del correfoc, celebrat durant la festa major de Sant Nicolau 2019, va causar desperfectes en façanes i aparadors d’alguns habitatges i locals comercials del carrer Ramon Turró de Malgrat de Mar. Tot i que no es va haver de lamentar danys personals, l’activitat en va provocar de consideració en algunes cases i botigues, un total de 4.

Més de 2 anys després dels fets, el govern malgratenc ha aprovat indemnitzar els propietaris de les cases afectades i amos dels establiments. Les despeses a les quals farà front l’ajuntament s’enfilen a un total de 10.400 euros, sorgides de les arques públiques.

Prèviament, però, els propietaris dels habitatges i locals han hagut d’assumir la reparació pel seu propi compte. El consistori, un cop presentada la factura corresponent als treballs d’aquesta reparació, rescabalarà la quantia que pertoca a cadascun dels afectats.

Segons s’ha explicat des de la colla de Diables, responsable de l’activitat, el correfoc va comptar amb totes les mesures de seguretat exigides. Com és habitual en aquests casos, es va emetre un avís previ a tots els veïns pels carrers on havia de transcórrer la cercavila amb l’objectiu que es prenguessin amb antelació les mesures de prevenció i protecció necessàries.

Els Diables també han indicat que poc després de l’incident, se’ls va convocar a una reunió per tal de fer-los coneixedors dels succés i traslladar-los que seria el consistori qui es faria càrrec de pagar els danys causats, l’origen dels quals a hores d’ara no s’ha esclarit.

Es dona el cas, que l’entitat malgratenca disposa d’una assegurança de responsabilitat civil i patrimonial, que els dona cobertura econòmica en cas que es produeixin fets com l’ocorregut durant el correfoc de la festa major Sant Nicolau 2019. No obstant això, ha estat el consistori qui, finalment, n’ha assumit el cost.

Diverses fonts consultades, han coincidit en assenyalar, que els diners es trauran de la partida d’indemnització de danys a tercers del pressupost municipal.

Darreres notícies…

Tu perds

Amb receptes per als pròxims quatre anys de mandat pràcticament calcades, encara no hi ha res decidit.

La campanya de la fam

Bona part dels actes que s’estan organitzant aquesta campanya electoral del 28 de maig s’embolcallen d’àpats.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.