Una Diada que desuneix

Aquest dimarts, s’ha anunciat oficialment i pública l’acte de celebració de la Diada Nacional de Catalunya a Malgrat de Mar. Enguany, l’11 de Setembre es commemorarà als parcs de Can Campassol i de Francesc Macià.

El primer dels actes començarà a dos quarts de deu del matí a les Peixateries Velles i constarà d’una cercavila, la tradicional ofrena floral i la lectura del manifest. La cantada de l’himne nacional clourà l’activitat organitzada per entitats locals.

Posteriorment, el parc de Francesc Macià serà el marc de celebració per a l’acte merament institucional, que s’iniciarà a les 11 del matí davant el monument “A la memòria”. Allí s’hi farà la lectura del missatge institucional del president de la Generalitat i la hissada de la senyera. L’acte s’arrodonirà amb un concert coral i una ofrena floral.

L’organització de la Diada a Malgrat de Mar no ha estat exclosa de polèmica. Entitats, partits polítics a l’oposició i govern no han pogut deixar de banda les seves desavinences i la festa, lluny d’escurçar distàncies ideològiques, ha evidenciat encara més les seves diferències.

La polèmica ha sorgit per la inclusió d’una ofrena floral en l’acte institucional. Segons les associacions i grups a l’oposició, una decisió que el govern local ha pres de manera unilateral, sense respectar la voluntat expressada per les entitats malgratenques, que van demanar fer-la exclusivament en l’acte cívic de Can Campassol, tal i com s’ha vingut fent els darrers anys.

Tot just fa una setmana, les entitats encarregades de l’organització de l’esdeveniment, mostraven la seva sorpresa i indignació davant aquest fet, assenyalant l’incompliment del govern i acusant-lo de posar a traves a l’organització de la Diada. D’aquesta manera, les associacions van voler evidenciar la imposició exercida des del govern, que fins el moment ha mantingut silenci sobre aquesta qüestió.

Contingut relacionat…

Darreres notícies…

Tu perds

Amb receptes per als pròxims quatre anys de mandat pràcticament calcades, encara no hi ha res decidit.

La campanya de la fam

Bona part dels actes que s’estan organitzant aquesta campanya electoral del 28 de maig s’embolcallen d’àpats.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.