L’alcaldessa fa valer la seva autoritat

L’alcaldessa de Malgrat de Mar ha donat un cop de timó a la celebració de la Diada Nacional de Catalunya al municipi.

En un gir de guió de 180 graus, Sònia Viñolas ha pres la decisió de “canviar la ubicació de l’acte institucional de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya d’aquest diumenge, que se celebrarà com tradicionalment es feia anys enrere davant l’Ajuntament”, segons s’ha publicat aquest dijous al migdia a la web municipal.

Així doncs, l’acte de les entitats sortirà des de les Peixateries Velles a primera hora. El seguirà una cercavila fins el parc de Can Campassol, on s’hi farà l’ofrena floral, entre d’altres. A les 11h tindrà lloc l’acte institucional davant l’edifici de l’ajuntament.

La voluntat de Viñolas és que l’11 de Setembre es desenvolupi “en un marc de consens i unió, i alhora facilitar la participació de la ciutadania i les entitats del poble en els actes”. L’alcaldessa, segons s’ha publicat, pretén “evitar la duplicitat, amb una única ofrena floral”.

A preguntes de elmalgratenc.cat, els partits polítics a l’oposició han coincidit en valorar positivament la decisió de l’alcaldessa socialista.

Carme Ponsa, cap de llista de Junts per Malgrat, ha celebrat “la idea de recuperar el format dels darrers anys demandat per les entitats, ja que d’aquesta manera tothom podrà participar i gaudir plenament de la Diada Nacional”.

Ramir Roger, d’Esquerra, ha dit que des del seu grup celebren “el replantejament de la ubicació i format de l’acte institucional, de manera que entitats, associacions i partits polítics i la Institució s’acosten per una commemoració més participada de la Diada”.

Finalment, des de la Candidatura d’Unitat Popular, Enric Zaldo s’ha mostrat punyent, manifestant que “és positiu que l’alcaldessa hagi rectificat i finalment només se celebri una única ofrena floral. És exactament el que les entitats volien. Si haguessin apartat els egos del govern des del principi ens haguéssim estalviat tants enrenous”.

La decisió de Sònia Viñolas desdiu la idea imposada en última instància pel seu soci polític, que en nom del govern local i sense respectar l’acord amb les entitats va voler imposar una ofrena floral durant l’acte institucional que s’havia de celebrar al parc de Francesc Macià. Aquest fet, podria ser una mostra evident de les diferències de criteri i actuació entre els dos partits que gestionen Malgrat de Mar.

Contingut relacionat…

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.