Reclamen més inversió en la investigació contra el càncer de mama

Una de cada vuit dones patirà càncer de mama al llarg de la seva vida, segons dades oficials. A Catalunya, l’any 2020 es van detectar més de 5.300 casos, bona part dels quals es van diagnosticar entre els 35 i els 80 anys. La incidència és major entre els 45 i els 65.

El nombre de casos ha augmentat els darrers anys. La detecció precoç i els tractaments, però, han comportat una disminució de la mortalitat.

Amb voluntat de lluitar contra aquesta malaltia, a Malgrat de Mar ha nascut la Nocturna Rosa.

El primer dels actes organitzats per Nocturna Rosa és la “primera nit solidària contra el càncer de mama”. El dia 6 d’octubre, en un restaurant del municipi, s’hi farà “un sopar de dones i per a dones, per recaptar fons amb la finalitat de finançar els projectes d’investigació d’aquesta patologia a l’Institut de Recerca de la Vall d’Hebron de Barcelona”.

elmalgratenc.cat ha parlat amb una de les responsables de l’organització. Mireia Azoz ha explicat com va sorgir la idea de posar en marxa la Nocturna Rosa i quin són els seus objectius principals. Azoz també ha reclamat més inversió destinada a la investigació de la lluita contra el càncer de mama.

entrevista Mireia Azoz – Nocturna Rosa

Més informació fent clic en aquest enllaç: Nocturna Malgrat

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.