Què és aquesta pedra?

A la sala de recepció de la Biblioteca La Cooperativa de Malgrat de Mar, just a la porta d’entrada a mà dreta, hi ha una “pedra de grans dimensions”. Freqüentment, segons expliquen les responsables del servei, usuaris encuriosits per l’element les hi pregunten què és i què hi fa allà.

Es tracta de les claus de volta. Un element arquitectònic que data del segle XVI, construït per picapedrers de l’època durant els treballs d’una antiga construcció que ocupava l’espai de la biblioteca.

Les claus de volta es troben incloses en el catàleg de bens locals protegits. L’any 2016 es va aprovar salvaguardar-les i ubicar-les en un lloc ben visible a la biblioteca.

L’actuació havia d’anar acompanyada de la col·locació d’“una retolació adequada que especifiqui les seves característiques i història“, es va dir. Una mesura que, a dia d’avui, encara no s’ha dut a terme.

Mentrestant, les bibliotecàries s’han decidit a penjar-hi un cartell explicatiu. Ho han fet per pal·liar la set dels més curiosos.

Darreres notícies…

Amb ganes de neu

Vídeo d’arxiu sobre la nevada que va caure a Malgrat de Mar la matinada del 2 de febrer de l’any 2012.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.