Què és aquesta pedra?

A la sala de recepció de la Biblioteca La Cooperativa de Malgrat de Mar, just a la porta d’entrada a mà dreta, hi ha una “pedra de grans dimensions”. Freqüentment, segons expliquen les responsables del servei, usuaris encuriosits per l’element les hi pregunten què és i què hi fa allà.

Es tracta de les claus de volta. Un element arquitectònic que data del segle XVI, construït per picapedrers de l’època durant els treballs d’una antiga construcció que ocupava l’espai de la biblioteca.

Les claus de volta es troben incloses en el catàleg de bens locals protegits. L’any 2016 es va aprovar salvaguardar-les i ubicar-les en un lloc ben visible a la biblioteca.

L’actuació havia d’anar acompanyada de la col·locació d’“una retolació adequada que especifiqui les seves característiques i història“, es va dir. Una mesura que, a dia d’avui, encara no s’ha dut a terme.

Mentrestant, les bibliotecàries s’han decidit a penjar-hi un cartell explicatiu. Ho han fet per pal·liar la set dels més curiosos.

Darreres notícies…