Reclamen més seguretat al voltant de l’estació de trens

Els voltants de l’estació és un dels punts marcats en vermell al mapa de zones conflictives de Malgrat de Mar. Hi sovintegen baralles, tràfic de drogues, grups d’individus borratxos, joves que n’intimiden d’altres, intents de robatori, furts, conductes incíviques, agressions verbals…

Es tracta d’una problemàtica prou coneguda pels màxims responsables polítics de la seguretat ciutadana al municipi, que des de fa temps treballen per solucionar-ho policialment.

Els conflictes que es generen al voltant de la plaça causen malestar, molèsties i pors entre veïns, comerciants, turistes, usuaris del tren i transeünts. Alguns d’aquests han reclamat en diverses ocasions que s’hi posi punt i final. Una de les actuacions exigides és la col·locació d’elements dissuasius i la instal·lació de càmeres de videovigilància a la zona per tal d’augmentar-ne la seguretat.

La idea s’estén als passos subterranis que hi ha per creuar les vies, al costat mateix de l’estació, al Passeig de Llevant, ja que, en aquest punt, també hi succeeixen el mateix tipus de problemes.

La demanda de millorar la seguretat al voltant de l’estació de tren podria agilitzar-se i prendre forma ben aviat. Es dona el cas, que la proposta d’instal·lar càmeres de videovigilància s’ha inclòs en els pressupostos participatius que es comencen a votar des d’aquest dilluns. El cost de l’actuació s’ha xifrat en 18.000 euros.

Malgrat de Mar ja disposa d’aparells similars, ubicats en altres punts del municipi, també reiteradament conflictius. De càmeres destinades a la vigilància de persones se’n van col·locar fa uns anys prop d’una popular discoteca del Passeig Marítim. La mesura es va dur a terme arran de diversos fets delictius que van acabar amb tragèdia.

Sovint, aquest sistema de seguretat -les càmeres de videovigilància- topa amb la protecció del dret a la intimitat que tenen les persones. És per això, que “la instal·lació de càmeres a la via pública només la poden realitzar els cossos de seguretat”, que hauran de complir amb els requisits legals establerts. Únicament se’n podran posar en llocs on sigui “imprescindible i sempre i quan la seguretat dels ciutadans no es pugui aconseguir a través d’actuacions menys oneroses o invasives”, segons fonts consultades.

Darreres notícies…

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.