Crearan un espai per amfibis a l’antic Camp de Tir

De cara els dies 8 i 9 d’octubre, s’organitzen unes jornades dedicades a la creació d’un espai per amfibis al delta de La Tordera. L’activitat, de caràcter voluntari, es farà al llarg de tot el matí i consistirà en adequar terrenys, sembra de llavors i plantada d’espècies de matolls i brolles autòctons. A partir d’aquí, se’n farà un seguiment i l’any que ve s’exposaran els resultats obtinguts.

La intenció de tot plegat és evitar la pèrdua o recuperar algunes de les espècies originals de la zona com, per exemple, el gripau d’esperons, un amfibi que amb el pas del temps i l’activitat humana ha perdut l’hàbitat on reproduir-se. “Tant de bo que aquesta acció sigui només l’inici d’una recuperació més general a la resta del delta”, ha assenyalat Xavier Romera, membre de Naturalistes del Montnegre i La Tordera, entitat organitzadora de l’esdeveniment.

Aquests primers treballs de recuperació d’habitats naturals per a les espècies, es faran en els terrenys que ocupava l’antic Camp de Tir, ubicats just a tocar la llera del riu. La previsió és que més endavant se’n puguin dur a terme en altres espais, ja que “s’han identificat 3 hàbitats naturals com prioritaris per a protegir i recuperar la biodiversitat del delta de la Tordera”, ha detallat Romera.

Des de l’entitat naturalista es fa una crida a la ciutadania a participar de l’activitat. L’objectiu és que els veïns i veïnes del municipi es “facin seva la bassa, els hàbitats i les espècies locals”, s’ha remarcat. Els naturalistes també han subratllat que l’acció que s’hi vol fer “no sigui una simple actuació municipal abandonada un cop feta, i es converteixi en un espai per a organitzar sortides naturalistes i altres”.

La creació d’una bassa per amfibis és el resultat del 1r Concurs Natmont, dedicat a projectes naturalistes i destinat a fomentar l’estudi, la divulgació i la conservació del patrimoni natural del massís del Montnegre i de la Conca de la Tordera.

Més informació fent clic aquí

El camp de tir “La Gaviota” de Malgrat de Mar desenvolupava la seva activitat des del 1981. Durant anys, ecologistes, ciutadans i grups polítics van reclamar el seu tancament o el canvi d’ubicació. Un dels principals arguments esgrimits es basava en l’efecte contaminant que exercia l’activitat sobre el riu, tant pel material de què estaven fets els plats que s’utilitzaven com pel plom dels cartutxos que es disparaven amb les escopetes. Finalment, l’any 2011, van fer tancar les instal·lacions.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.