Denuncien que l’empresa que els va contractar no els paga

Aquest divendres al matí, al voltant de les 9, una trentena de treballadors s’han manifestat davant les portes de l’hotel que hi ha a la plaça Marià Cubí de Malgrat de Mar. Es tracta de personal contractat per fer-hi les reformes que es van dur a terme abans d’iniciar-se la temporada turística.

Segons ha explicat el portaveu dels manifestants, l’empresa que els va contractar no els ha pagat la totalitat de l’import estipulat per la feina feta. El deute, segons els afectats, ascendeix a 110.000 euros. “Ens han pagat només una part, uns 90.000 euros, que corresponen als mesos d’abril a setembre”, ha puntualitzat.

Els treballadors, majoritàriament d’origen paquistanès amb domicili a Badalona i Santa Coloma de Gramenet, pertanyen a una empresa subcontractada. Són conscients que qui els deu els diners és el contractista. La protesta exercida avui es tractava d’una mesura de pressió per tal de fer evident el seu malestar.

Des de la direcció de l’hotel, inicialment s’han mostrat reticents a fer declaracions. “Nosaltres som aliens a la problemàtica”, han dit. Sí han reconegut l’impagament, però en qualsevol dels casos és a l’empresa que els va contractar a qui han de reclamar-ho, han indicat. Des de la direcció lamenten el mal tràngol que pateixen els afectats. “L’hotel paga puntualment a tots els seus treballadors, uns 46”, han conclòs, afegint que tot plegat perjudica la imatge de l’hotel.

La primera fase de reforma de l’hotel es va iniciar a principis d’any. En concret, el mes de gener. En acabar la temporada estava previst iniciar la segona fase, que consistia en la remodelació de la piscina i les zones comunes, s’ha explicat. El desplegament d’aquesta segona fase, però, podria no prosperar si els treballadors víctimes de l’impagament finalment no cobren el deute.

Els afectats han assegurat que tenien previst manifestar-se davant la seu de l’empresa, aquest matí a Barcelona.

Contingut relacionat…

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.