Commemoració testimonial de l’1-O a Malgrat de Mar

Aquest divendres a la tarda, una vintena de persones s’han concentrat a les Peixateries Velles de Malgrat de Mar. S’hi han aplegat amb motiu de l’acte de commemoració dels fets succeïts l’1 d’octubre d’ara fa 5 anys, el referèndum per la independència de Catalunya.

La pluja que ha caigut al llarg de la jornada ha deslluït l’acte, provocant-hi una assistència testimonial. Tot i això, s’ha desenvolupat tal i com estava previst i els organitzadors han exposat un mural amb fotografies recordant la data històrica. També s’ha projectat un reportatge en vídeo, enregistrat per la televisió catalana, i que recollia algunes de les imatges viscudes arreu del país durant el dia de la votació.

Els assistents a l’acte commemoratiu no s’han deixat acovardir per l’aigua, convertida pràcticament en tempesta, i han prosseguit la iniciativa fins a les 8 del vespre. “La pluja no ens va parar fa anys. Tornem a prendre els carrers!”, s’ha exclamat. A aquella hora s’ha llegit un manifest reivindicatiu i s’ha conclòs l’acte.

De cara a aquest dissabte, el Consell per la República ha organitzat una concentració a Barcelona on, des de Malgrat de Mar, s’ha previst assistir-hi per donar suport al cinquè aniversari de la celebració del referèndum d’autodeterminació.

El dia 3 d’octubre de l’any 2017, arran els fets ocorreguts durant el referèndum per l’autodeterminació de Catalunya, centenars de malgratenques i malgratencs van sortir al carrer per denunciar la violència exercida per la policia espanyola.

segueix elmalgratenc.cat a les xarxes:

Darreres notícies…

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.