Un “mur contra la repressió” inexistent

Abans de llegir aquesta informació, fes possible que elmalgratenc.cat en pugui publicar moltes més.

El mes d’abril de l’any 2018, els partits polítics amb representació municipal -a excepció del grup socialista- van acordar la creació d’un espai dedicat a la llibertat d’expressió i la lluita no violenta.

La iniciativa, impulsada pel Comitè de Defensa de La República, pretenia adequar un espai públic on les malgratenques i malgratencs poguessin exterioritzar les seves emocions i sentiments envers la pau, la convivència i els drets humans. La idea de crear un “mur groc” contra la repressió va sorgir amb motiu de l’autoritarisme exercit per l’estat espanyol arran el referèndum per l’autodeterminació de Catalunya.

Un sector de la població va veure minvats els seus canals d’expressió. Bona part de la ciutadania necessitava canalitzar les pors i frustracions que els provocava la repressió i la violència exercides per un govern que coartava cada vegada més la llibertat.

4 anys després d’aprovar-se la iniciativa, aquesta no s’ha executat. Les raons per les quals no ha prosperat, a hores d’ara es desconeixen, ja que no han transcendit públicament.

El projecte emula el mur de John Lennon a Praga (República Txeca). Després de la mort del músic, considerat tot un símbol pacifista al centre i est d’Europa, en una paret de la ciutat hi van aparèixer pintades desafiant el règim de l’època. Els grafits s’eliminaven, però tornaven a aparèixer l’endemà. El mur es va convertir en un referent de la llibertat d’expressió i la lluita no violenta davant un estat autoritari i repressiu.

imatge: Elemaki

segueix elmalgratenc.cat a les xarxes:

Contingut relacionat…

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.