La biblioteca, obligada a tancar per manca de personal

Aquest dijous al matí, molts usuaris s’han trobat amb la biblioteca La Cooperativa tancada. El motiu no és un altre que la manca de personal que darrerament pateix el servei, que mentrestant se seguirà prestant tant bonament com es pugui.

En l’actualitat, 2 tècniques cobreixen les tasques que habitualment realitzen 5 professionals. Treballs com, per exemple, atenció al públic, recollida del servei de préstec, emmagatzematge de material, classificació i etiquetatge de llibres, revistes…

La biblioteca municipal La Cooperativa de Malgrat de Mar entra en la ràtio de municipis d’uns 20.000 habitants. Per tant, el personal total que li correspondria és d’entre 7 i 9 professionals.

Segons s’ha explicat, s’ha donat la circumstància que han coincidit una excedència, baixes laborals i altres motius de caràcter privat que han deixat el servei pràcticament sense personal. Un fet que ha afectat de ple als usuaris i que s’ha repetit en d’altres ocasions.

La manca de personal també ha repercutit en activitats organitzades directament per la biblioteca. En aquest sentit, tant el club de lectura infantil com el d’adults s’han hagut de suspendre de manera temporal, en espera que la situació se solucioni.

La contractació del personal de la biblioteca depèn directament del consistori malgratenc. A excepció de la directora, de qui en respon la Diputació de Barcelona.

segueix elmalgratenc.cat a les xarxes

Darreres notícies…

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.