S’accentuen les queixes pel temps d’espera al CAP i l’hospital

Usuaris del sistema sanitari públic català evidencien arreu el seu malestar pel temps d’espera en ser atesos, ja sigui per una consulta externa, una intervenció quirúrgica o una prova diagnòstica.

Segons han manifestat veïns del municipi, el temps per poder rebre atenció als CAPs de Malgrat de Mar o Palafolls i als hospitals de Calella o Blanes massa sovint s’eternitza. Molts apunten a un empitjorament del sistema sanitari i hi han deixat de confiar.

imatge: Anna Shvets

Preguntats per aquesta qüestió, des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva es defensen argumentant que “la pandèmia de la Covid-19 ha provocat que l’accessibilitat  de la ciutadania a les intervencions quirúrgiques, les consultes externes i les proves diagnòstiques s’hagi vist alterada, donat que al llarg del 2020, 2021 i part del 2022 s’ha hagut de donar prioritat a  les  intervencions  urgents  i  oncològiques”.

Tot i aquesta situació, l’ens assegura que “s’està treballant per poder recuperar la normalitat prepandèmica”.

Altres fets que haurien contribuït a augmentar aquest greuge, són les baixes per malaltia dels professionals sanitaris i les obres d’ampliació del bloc quirúrgic de  l’Hospital  Comarcal  de  Blanes,  iniciades ara fa un any aproximadament.

La corporació, que reconeix la repercussió inevitable que ha tingut tot plegat en les llistes d’espera, recorda que “la  prioritat en temps de pandèmia ha estat concentrar els esforços en atendre tota l’activitat preferent i oncològica”.

Per tal de pal·liar els efectes de la demora, s’han incrementat les entrades en les llistes d’espera de bona part de les especialitats i s’ha potenciat les interconsultes amb el metge i l’especialista.

Finalment, i pel que fa a proves diagnòstiques, des de la corporació de salut s’ha assegurat que “el nombre de pacients ha disminuït un 3,5% respecte el tancament de l’any 2021 i l’activitat acumulada és a punt de fregar els nivells prepàndèmics”.

T’ha estat útil aquesta informació? elmalgratenc.cat en vol publicar moltes més, però necessita del teu suport per fer-ho. Fes una donació o subscriu-te ara mateix!

Darreres notícies…

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.