Homenatgen les pageses en el desaparegut Antic Sindicat

Malgrat de Mar ret un nou homenatge en forma de mural de mides gegantines. La iniciativa artística ha començat a prendre forma tot just aquest dilluns a primera hora. Es tracta d’una obra a través de la qual l’artista mataroní Mohamed L’Ghacham plasmarà en 10 dies, segons el mateix autor, un retrat dedicat a la dona pagesa.

El mural es podrà veure a l’aparcament del Sindicat, a tocar de l’estació de trens. Paradoxalment, en aquest punt del municipi s’hi va ubicar durant 60 anys l’Antic Sindicat de Pagesos de Malgrat de Mar. Un edifici i un espai emblemàtics ja desapareguts i on s’hi van organitzar celebracions populars com la Festa de Sant Antoni Abat o el pessebre vivent. Actualment, de l’Antic Sindicat de Pagesos “no en queda cap rastre”, ja que “fou enderrocat l’any 2004”. Part de la ciutadania va reclamar que es conservés per fer-hi un espai dedicat a moviments culturals i/o socials, però finalment el govern de l’època va decidir tirar-lo a terra per construir-hi un aparcament.

L’homenatge a la dona pagesa se suma al que ja es va fer a l’activista Neus Català, impulsat pel grup polític d’Esquerra. El passat mes de juliol, es va crear un lloc en honor a la lluitadora antifeixista. El seu retrat presideix un solar municipal que hi ha entre el Camí del Pla i l’avinguda del Carme. El desenvolupament d’aquests treballs va costar 15.000 euros.

Contingut relacionat…

Més Neus Català

Aquest dissabte s’ha iniciat una nova fase de l’espai dedicat a l’activista.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.