L’oposició aposta per una estratègia comuna per revitalitzar el comerç del centre

La col·locació d’unes noves jardineres al centre de Malgrat de Mar, ha reobert el debat sobre l’estat de degradació que travessa el comerç del nucli antic i les accions que s’hi desenvolupen per tal de dinamitzar-lo. Una situació de “desertització” que s’arrossega des de fa temps i per a la qual es demanden solucions urgents.

A petició de elmalgratenc.cat, els partits polítics a l’oposició s’han manifestat al respecte. Conscients que el debat cal abordar-lo àmpliament i amb tots els agents del sector implicats, els grups locals s’han posicionat breument sobre aquesta qüestió.

Des de Junts per Malgrat, han assenyalat que la “gradual decadència” de la zona comercial del centre “s’inicia des de la reforma del casc antic ja fa uns 20 anys”. El partit indica que tot i els esforços que hi ha abocat el sector, la manca planificació política “ha provocat aquesta desoladora situació de persianes abaixades i carrers buits”. Junts per Malgrat, però, considera que encara s’hi és a temps de revertir la situació. En aquest sentit, el partit assenyala el fet de crear “una estratègia amb les associacions i entitats que impulsi l’activitat econòmica i recuperi la vitalitat al centre del poble”.

Pràcticament en la mateixa línia s’ha expressat Esquerra. Els republicans acusen el govern local de “tirar endavant accions esporàdiques com si fossin bolets” i aposten clarament per “anar de bracet amb els comerciants, brindant-los un acompanyament professional i tècnic”. Una actuació que per Esquerra s’hauria de mantenir en el temps i englobar-la en el context actual. El grup polític ha indicat que tot plegat ha de comptar amb la implicació del consistori, dotant de “més recursos econòmics i també humans que facin possibles aquestes estratègies”. Finalment, Esquerra subratlla la necessitat “imprescindible” de comptar amb la “complicitat i la participació activa” del sector comercial.

L’actual distribució urbanística, la manca de zones d’aparcament i un espai urbà poc atractiu són algunes de les febleses que posa damunt la taula la Candidatura d’Unitat Popular per debatre la problemàtica del comerç, no només al centre sinó també als barris. La CUP afirma que “no és possible avançar si es consideren els sectors comercials de Malgrat de Mar aïlladament, s’ha de generar flux i dinamisme”. En referència al comerç, els cupaires reclamen “trets distintius propis que el facin destacar per sobre dels pobles veïns”. La candidatura també assenyala l’administració local com a un dels responsables de la situació. “S’ha posat l’accent en el disseny de petits festivals o activitats puntuals sense continuïtat, que no han resolt el problema de fons, que rau en la quotidianitat”, han conclòs.

Contingut relacionat…

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.