Fins a hora i mitja per ser rescatat de l’ascensor inclinat

En cas de produir-se un incident amb persones atrapades dins la cabina de l’ascensor inclinat, el giny que uneix la plaça Anselm Clavé i el parc del Castell, l’ajuntament té establert un temps màxim de resposta de fins a una hora i mitja.

Aquest període es troba emmarcat en el protocol de rescat, que haurà d’efectuar obligatòriament l’empresa encarregada del manteniment periòdic de l’aparell.

El servei s’ha d’oferir els 7 dies a la setmana, de dilluns a diumenge, les 24 hores del dia, inclosos festius.

Així doncs, quan algun dels seus usuaris es veu atrapat a l’interior de la cabina, segons indica el protocol, en accionar-se el botó d’emergència que hi ha en el panell control, s’emet un avís a la Policia Local de Malgrat de Mar. Immediatament, el cos traslladada la incidència al servei de guàrdia de l’àrea de l’enllumenat i instal·lacions corresponent. Són aquests els qui “procedeixen a realitzar el rescat”. El protocol estableix, però, que “en cas que no puguin dur-lo a terme”, serà l’empresa externa de manteniment qui l’haurà de realitzar. El temps per fer-ho s’ha establert en un termini inferior a una hora i mitja.

Tal i com ha succeït en diverses ocasions, els incidents han tingut lloc amb avis, infants o persones vulnerables atrapades a la cabina. En aquests casos, el protocol determina que es tracta d’un rescat urgent. Per tant, els Bombers estan plenament autoritzats a efectuar-lo. Després, serà l’empresa adjudicatària qui s’encarregarà de reparar els danys causats durant l’actuació d’emergència per rescatar les víctimes del succés.

L’ascensor inclinat de Malgrat de Mar es va inaugurar oficialment el 23 de maig de l’any 2010. El cost de la seva construcció va ser d’1.200.000 euros. El va construir en poc més de 7 mesos l’empresa Elecnor S.A. El finançament del giny mecànic va anar a mitges entre la Generalitat de Catalunya i l’ajuntament de Malgrat de Mar.

elmalgratenc.cat està treballant per ampliar aquesta informació

Darreres notícies…

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.