Una setantena de famílies reben l’ajut de Càritas

Càritas Malgrat de Mar atén setmanalment una setantena de famílies, 10 de les quals corresponen al municipi de Palafolls, on l’entitat també hi presta serveis.

Els perfils d’aquestes famílies amb menys recursos són ben diversos, tal i com ha assegurat la Maite, responsable de Càritas a Malgrat de Mar. “N’hi ha de tot tipus, des de persones que viuen soles a mares amb fills…”, ha assegurat. Totes elles reben els lots d’aliments després de passar el cribratge de Serveis Socials, l’àrea municipal que els hi deriva.

Els lots d’aliments que se’ls proporciona conté “la cistella bàsica”, s’ha detallat. Entre els productes que s’hi pot trobar hi ha llet, llegums, oli, verdura fresca, pasta, arròs… Aquests productes alimentaris els arriben a través del Banc d’Aliments de Barcelona. L’entitat reparteix a les diferents seus la quantitat que els pertoca en funció de les seves necessitats. En el cas de Malgrat de Mar, és d’uns 1.600 quilos de menjar al mes. És a dir, 6 quilos per persona.

Bona part de la verdura fresca que inclouen en els lots, la obtenen a través de les donacions que fan cooperatives de pagesos locals i del territori, així com de particulars. Les patates i la ceba, però, és Càritas qui s’encarrega de comprar-ho directament.

Al magatzem que Càritas té al carrer Indústria -un local llogat per l’ajuntament-, hi col·laboren una quinzena de voluntaris. Les dones i homes hi treballen triant i netejant les verdures, emmagatzemant els aliments i transportant i repartint lots, entre d’altres tasques.

Segons la responsable del servei, el nombre de persones i famílies amb menys recursos ha augmentat lleugerament. Amb la mirada posada al futur més immediat, preveu que aquest “serà més dur per poder obtenir els productes de primera necessitat”. En aquest sentit, des de Càritas Malgrat es fa una crida a la ciutadania a participar en la que serà la pròxima edició del Gran Recapte d’Aliments, que tindrà lloc de cara a finals d’aquest mes de novembre.

T’ha estat útil aquesta informació? elmalgratenc.cat en vol publicar moltes més, però necessita del teu suport per fer-ho. Fes una donació o subscriu-te ara mateix!

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.