Veïns del carrer Escoles rebutgen el projecte d’urbanisme tàctic

El carrer Escoles de Malgrat de Mar es troba en ple procés de canvis urbanístics. En aquest sentit, el passat 22 de setembre el govern local va aprovar el projecte d’”urbanisme tàctic”. A grans trets, es tracta d’una iniciativa que preveu pacificar el carrer, aplicant-t’hi un model que el converteix en un espai més amable i polivalent per als vianants. S’hi vol col·locar mobiliari urbà, que serà movible en funció de les necessitats de cada moment.

Per tal de donar a conèixer la idea, des del consistori es va organitzar uns tallers, on participants i veïns van poder dir-hi la seva. Ja en aquell moment, el veïnat es va mostrar contrari al projecte.

Aquest dimecres al vespre, veïns del carrer s’han reunit per parlar novament de la qüestió. Un grup ha acordat traslladar a l’ajuntament el seu rebuig sobre diversos aspectes relacionats amb el projecte, com la col·locació d’unes boles de formigó, bancs, grades…

D’altra banda, els veïns han indicat la necessitat de prioritzar altres tipus de millores a la zona. Els afectats han parlat d’una reforma de les voreres, de la connexió a la xarxa d’aigua a pressió i l’arranjament de la plaça d’Incisa in Val d’Arno.

Les queixes del veïns es faran extensives aquest dijous a la tarda. Serà en el decurs de la trobada que tenen previst mantenir amb responsables polítics i tècnics de l’àrea d’Urbanisme. La reunió tindrà lloc a les dependències de l’arxiu municipal a les 7 de la tarda.

Contingut relacionat…

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.