Sorpresos per la proximitat d’empreses químiques a una zona protegida

Observadors de les aus que sovintegen Malgrat de Mar, sobretot els cap de setmana, han mostrat la seva perplexitat per l’activitat que hi ha a tocar de la zona de nidificació d’aus de la desembocadura del riu La Tordera. En especial, la proximitat de la plantes AGC Pharma i Mapa Spontex, ja que en cas d’accident podrien causar una devastació en aquest espai d’alt valor natural. “La primera vegada que vam venir, ens va cridar molt l’atenció el lloc on estan les fàbriques”, han manifestat.

Vídeo informatiu de l’accident a Mapa Spontex el dia 30 de setembre de l’any 2009

Ambdues fàbriques es troben ubicades en el Camí de la Pomereda, molt a prop l’espai i per al qual Malgrat de Mar i Blanes han sol·licitat recentment la qualificació de “reserva natural parcial”. La demanda la van fer a la Generalitat de Catalunya a principis d’aquest 2022.

Poc després del temporal Glòria, empesos per diferents sectors sensibilitzats amb el medi ambient, Malgrat de Mar i Blanes van emprendre un seguit d’actuacions per tal de salvaguardar la zona. En ambdós costats del riu, en concret a la seva desembocadura, s’hi van fer construir observatoris de les aus, on els especialistes i aficionats hi passen llargues estones copsant la vida de les diferents espècies que hi fan niu o hi transiten habitualment.

Darreres notícies…

Nova pista al pavelló antic

L’actual paviment és deficitari, es troba en molt mal estat, les juntes estan enlairades, hi ha peces trencades o són de colors diferents.

Les brides també

La llei obliga els partits polítics a retirar tot el material usat durant la campanya electoral de les municipals del 28 de maig.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.