Ultimen l’espai dedicat a Neus Català

Al llarg dels darrers dies, operaris de la brigada municipal treballen a corre-cuita per deixar enllestit l’espai dedicat a l’activista Neus Català. I és que el govern local té pressa per deixar-lo acabat de cara a la commemoració del 25N, dia internacional contra la violència a les dones.

Aquest passat divendres al matí, els treballadors de l’ajuntament hi col·locaven l’arbrat que ha d’engalanar part de l’espai. Durant aquesta setmana, es preveu que s’hi instal·li la resta del mobiliari urbà que hi falta.

L’espai que Malgrat de Mar dedica a la lluitadora antifeixista Neus Català, s’inaugurarà de manera oficial dimecres 23 a mitja tarda.

L’homenatge a la lluitadora catalana es va iniciar el passat mes de juliol. Un grup de joves, assessorats per muralistes professionals, va plasmar el retrat de Català en una caseta de serveis ubicada en uns terrenys de propietat municipal, entre el Camí del Pla i l’avinguda del Carme. Per la seva banda, i en una paret d’un edifici privat -en els mateixos terrenys-, un artista reconegut del sector hi va reflectir una antiga imatge de l’activista durant la seva reclusió en camps de concentració nazis.

El cost d’aquests treballs es va xifrar en 15.000 euros i els va desenvolupar una empresa especialitzada en aquest àmbit artístic urbà. La mateixa empresa és l’encarregada de dur a terme el mural que s’està fent a l’aparcament del Sindicat, al carrer Sant Esteve. L’obra, dedicada a la dona pagesa del municipi, també es preveu inaugurar-la durant els actes commemoratius del 25 de novembre.

Contingut relacionat…

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.