Malgrat de Mar, Palafolls i Blanes patiran restriccions d’aigua

Segons l’Agència Catalana de l’Aigua, els municipis de Malgrat de Mar, Palafolls i Blanes entren des d’aquest dimarts en fase d’alerta pel que fa al subministrament d’aigua.

La restricció d’aigua per sequera l’ha declarada el govern català i afecta a més de 200 localitats que s’abasteixen de la conca Ter-Llobregat.

La mesura afectarà principalment a l’activitat agrícola, industrial i d’oci, entre d’altres. També s’ha inclòs restriccions en l’àmbit del reg urbà de parcs i jardins, així com la neteja viària.

De moment, segons l’ens, no es preveu que les restriccions d’aigua afectin els usos domèstics. És a dir, les cases no en patiran inicialment les conseqüències.

Per resoldre dubtes relacionats amb les restriccions d’aigua a Catalunya, es pot consultar aquest web: el portal de la sequera

A Malgrat de Mar, des de fa anys es treballa per crear espais verds més sostenibles i adaptats a la situació actual de canvi climàtic. En aquest sentit, el municipi planta espècies autòctones del clima mediterrani, que necessiten de molt poca aigua per a sobreviure. Una actuació que permet un important estalvi d’aigua.

Contingut relacionat…