Més de 10 anys per reformar els carrers Llibertat i Carme

L’any 2011, el govern format per PSC i PP va posar damunt la taula el projecte de reforma integral dels carrers Llibertat, Sant Elm, un tram del Carme i la plaça Joaquim Ruyra. Els veïns se’ls van llençar a la jugular, ja que es van negar a haver de front al 75% del cost total de la reforma a través de contribucions especials. Un fet que van considerar un greuge comparatiu respecte altres barris de Malgrat de Mar, on el veïnat no havia hagut de pagar res per la millora dels seus carrers.

Al llarg dels mesos posteriors, es van generar diversos enfrontaments entre el veïnat i el govern municipal. Davant la insistència dels veïns, que en tot moment van rebre el suport dels grups a l’oposició –CiU, Esquerra i Iniciativa-, es va portar al plenari municipal una moció per fer una consulta popular, a través de la qual els afectats decidirien si la remodelació prosperava. Amb els resultats de la consulta a la mà, doncs, el 2012 el projecte va quedar aturat.

L’any 2018, des del consistori es va intentar reprendre la idea. Però es va topar de nou amb el rebuig del veïns, que qüestionaven diversos aspectes de la remodelació com, per exemple, la seguretat. Els afectats consideraven que el projecte no reunia les garanties suficients com per assegurar que els vianants poguessin transitar per la zona sense perill, assegurant que el volum de trànsit que pateixen aquests carrers, l’excés de velocitat d’alguns vehicles, la relativa senyalització i la desaparició de les voreres en dificultarien la mobilitat.

El 2018, es va millorar la xarxa d’aigua potable del carrer Llibertat. En concret se’n va canviar els conductes del sistema a pressió. Les obres les va assumir l’empresa d’aigües. L’ajuntament es va fer càrrec de les del reasfaltat posterior.

El passat mes d’abril, el govern local va reunir de nou els veïns del carrer Llibertat i Carme per anunciar-los la intenció de tornar a tirar endavant la remodelació de la zona. Se’ls va comunicar que la pagaria el consistori i que la idea era començar les obres a l’estiu. Els veïns ho van rebre amb els braços oberts i van aplaudir la decisió de PSC i Malgrat Ens Mou, que ja han adjudicat els treballs de reforma.

Així doncs, segons la nova previsió anunciada, a principis de l’any que ve, el 2023, s’iniciarien les tasques per convertir en plataforma única el carrer Llibertat i un tram del Carme.

La millora té un cost d’uns 376.000 euros i a l’empresa encarregada de fer-la se li ha donat un termini de 4 mesos.

Darreres notícies…

Tu perds

Amb receptes per als pròxims quatre anys de mandat pràcticament calcades, encara no hi ha res decidit.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.