Malgrat de Mar ja té enceses les seves llums de Nadal

Aquest dissabte a la tarda, diversos carrers del centre de Malgrat de Mar s’han omplert de gom a gom. Embolcallat d’un ambient festiu i cent per cent familiar, el municipi ha celebrat l’acte de l’encesa de les llums de Nadal.

L’activitat s’ha iniciat al barri de La Fàbrica de l’Aigua. Amb precisió gairebé suïssa, a les 6 de la tarda, des de la rotonda que uneix les avingudes Mediterrània i Carme, una xaranga -formada per una desena de músics- ha encapçalat la cercavila que seguien desenes de persones, moltes vingudes de fora del municipi. Se’ls ha conduït fins al centre on, després d’un ràpid recorregut a través dels principals carrers del nucli antic, la munió de gent ha enfilat fins el parc de Can Campassol.

El recinte ha acollit un espectacle -que alguns han qualificat de “poètic”- on diversos personatges simulaven ninots autòmats sorgits d’un immens rellotge imaginari. Tot plegat enmig d’una posada en escena de gran impacte visual que ha fet gaudir petits i grans. Poc abans de cloure, el conductor de l’acte ha fet partícip al públic del compte enrere previ a l’encesa de les llums de Nadal. Desafortunadament, i degut a una fallada en el quadre elèctric, els llums no s’han encès en el moment i instants precisos. Un fet que ha arrencat rialles i decepcions. Immediatament, però, operaris de la brigada municipal han resolt l’avaria i el parc s’ha il·luminat sense massa escarafalls.

L’alcaldessa del municipi, la socialista Sònia Viñolas, ha estat l’encarregada d’efectuar la salutació institucional. Viñolas, acompanyada damunt l’escenari pel regidor de l’àrea de Promoció Econòmica i el president de l’Associació de comerciants de Malgrat de Mar, ha parlat de la necessitat de contagiar-se d’alegria “després d’aquests 2 últims anys complicats per a tothom, sense excepcions”. L’alcaldessa també ha volgut dedicar atenció als “amics o veïns que ho estan passant malament” i ha demanat “una mirada que vagi més enllà i que sigui de complicitat, d’estima i de suport perquè hem de treballar plegats per a les persones”.

Unes paraules, les de l’alcaldessa, que bona part del públic no ha seguit, degut a “problemes de so” i perquè bona part del públic assistent a l’acte ja s’havia batut en ràpida retirada tot just en acabar d’encendre’s l’ornamentació de llums nadalencs del parc.

Els elements lumínics es van començar a col·locar a principis d’aquest mes de novembre. Se n’han posat als carrers Mar, Esteve, Carme, Desclapers i Ramon Turró, així com les avingudes Mediterrània, Tarragona i Bon Pastor. També s’han il·luminat les places Mines de Can Palomeres, Anselm Clavé, Església, Marià Cubí i Pere III i els carrers Lleida i Pirineus i la façana de l’ajuntament.

Com a novetat, els responsables de l’actuació han destacat la il·luminació que s’ha fet posar a la rotonda de l’avinguda Costa Brava, davant el CAP.

El cost del lloguer i instal·lació dels llums de Nadal és d’uns 31.000 euros.

Contingut relacionat…

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.