Malgrat de Mar fa els deures amb la recollida selectiva

Malgrat de Mar va recollir de manera selectiva un 52,02% dels seus residus, segons dades facilitades per l’Agència Catalana de Residus (ACR) i corresponents a l’any 2021. Es tracta d’una xifra que compleix amb els objectius marcats per la Unió Europea, que establia un topall del 50% de cara el 2020.

En concret, l’any passat el municipi maresmenc va generar un total de 7.139,15 quilos de residus destinats a la recollida selectiva. És a dir, 376,74 quilos per habitant. Aquesta brossa, separada prèviament en diferents fraccions -vidre, cartró, envasos, ferralla, runa, voluminosos…- permet “estalviar recursos escassos i part de l’energia necessària per a la fabricació dels productes a partir de matèries primeres verges”, segons detalla la mateixa ACR.

La recollida selectiva és la selecció que tant veïns com comerços del municipi realitzen d’aquells productes que es consideren “recuperables” i que, per tant, a posteriori se’ls pot tornar a donar un ús adequat, un cop l’administració pertinent se n’hagi encarregat de fer la gestió que li pertoca.

Però tot i aquestes bones dades, Malgrat de Mar continua tenint un deute pendent. En aquest sentit, cal millorar el mal ús que en fan molts ciutadans dels contenidors de la recollida selectiva. Diàriament, hom pot observar molts d’aquests recipients plens a vessar de deixalles que s’aboquen quan i on no toca.

Des del consistori s’han pres infinitat d’actuacions, des de campanyes de sensibilització i informatives a coercitives a través de sancions. Per tal d’erradicar la problemàtica que generen els més incívics, darrerament el govern local ha apostat per col·locar càmeres de videovigilància en aquells punts qualificats de més conflictius. Una mesura a través de la qual es pretén identificar i multar aquells que no compleixin amb la normativa vigent.

Contingut relacionat…

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.