Repunt de pintades a Malgrat de Mar

Passejant-se pels carrers de Malgrat de Mar, en especial el centre, és fàcil observar com d’un temps ençà han proliferat les pintades en façanes d’habitatges, ja sigui en cases deshabitades o persianes de comerços, per posar només alguns exemples.

Per fer front a aquesta enquistada problemàtica, que causa una imatge de deixadesa i brutícia al municipi, el govern local va posar en marxa un pla per tal d’erradicar aquesta plaga. El concurs públic, però, va quedar desert. La proposta s’havia dividit en dos: una empresa s’encarregaria d’eliminar els grafits de les parets i una altra de pintar-les. A la segona no s’hi va presentar ningú. El plantejament, que comptava amb una partida de sortida de 200.000 euros, va rebre les crítiques de part de l’oposició, des d’on es va apuntar la necessitat de desenvolupar els treballs de manera integral. És a dir, que la neteja i posterior embelliment els fes una sola empresa. Des de l’equip de govern es va reconèixer l’error i es va assegurar que en breu es corregiria. De moment, però, la nova fórmula no ha transcendit, almenys públicament.

De fet, tot apunta que el projecte de neteja de grafits passa pels pressupostos participatius, ja que una de les propostes abocades durant el seu procés és la que fa referència a “l’aplicació del producte d’antigrafits i repintat dels diferents espais del municipi que ho necessiten”. Una proposta que va rebre un total de 57 vots i per a la qual s’hi han destinat 20.000 euros.

Contingut relacionat…

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.