La Barretina Vermella és a l’UCI

Aquest dimarts a la tarda, la plaça Anselm Clavé de Malgrat de Mar s’ha omplert de llantions. Ha estat amb motiu de l’acte simbòlic que s’ha celebrat a l’espai per donar suport a Societat Cultural i Recreativa La Barretina Vermella, una entitat local amb gairebé 140 anys d’història a les seves espatlles i que travessa moments crítics. L’activitat ha estat una iniciativa de caràcter solidari proposada per l’Associació de Comerciants.

L’entitat té la seu en un edifici ubicat a la mateixa plaça. El consistori hi ha restringit l’entrada de persones al·legant “qüestions tècniques”. Actualment, només hi poden accedir 25 associats. Un fet que limita l’organització activitats culturals obertes al públic en el seu interior.

El recent nomenat president de l’entitat, Yago Aubanell, ha assegurat que “estem treballant per impulsar la reforma de l’edifici, que afecta a qüestions relacionades amb la seguretat, incendis, sortides d’emergències…” Per Aubanell, el repte ara mateix és aconseguir el finançament suficient per dur a terme aquestes reformes. El cost total de les quals l’entitat encara no ha pogut determinar exactament. “Estem intentant quantificar els diners necessaris del projecte”, ha dit.

Tenim La Barretina a l’UCI, però també tenim la il·lusió de treure-la, recuperar-la i portar-la a la vida normal”, ha assenyalat Aubanell després de subratllar que “per imperatiu de l’ajuntament, abans del 4 de juliol ha d’haver-hi alguna cosa més avançada del què hi ara. La nova junta espera tenir alguna actuació en marxa d’aquí a l’estiu”.

Mentrestant, la nova junta de l’entitat ha posat en marxa una campanya per donar visibilitat, promoure La Barretina i captar nous socis. Una iniciativa que, de moment, ha obtingut resultats molt positius. En dos mesos n’han aconseguit 200.

DARRERES NOTÍCIES

Tu perds

Amb receptes per als pròxims quatre anys de mandat pràcticament calcades, encara no hi ha res decidit.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.