Més de 25.400.000€ de pressupost per al 2023

Malgrat de Mar ha aprovat els pressupostos municipals per al 2023. Ha estat en el decurs de la sessió plenària celebrada aquest dijous a la tarda, a la sala de plens de l’ajuntament.

Els pressupostos han prosperat amb els vots a favor de l’equip de govern -PSC, Malgrat Ens Mou. Els partits a l’oposició d’Esquerra i la CUP ho han fet en contra. Mentre que la formació de Junts per Malgrat s’ha abstingut.

Durant l’exposició d’obertura i presentació dels pressupostos municipals, l’alcaldessa de Malgrat de Mar, Sònia Viñolas (PSC), ha llegit els motius pels quals les xifres representen una garantia per poder seguir treballant de cara a l’any que ve. “Vivim moments difícils degut a la pujada del preu de les coses més bàsiques del dia a dia de la ciutadania. Pujades d’aliments, el gas, l’electricitat, el gas, carburants, el efectes econòmics de la guerra a Ucraïna. I sense intentar obviar que arrosseguem els efectes d’una pandèmia”, ha argumentat Viñolas.

Per la seva banda, els grups a l’oposició han coincidit en denunciar el poc marge de temps que el govern local ha donat per estudiar els pressupostos.

Carme Ponsa, de Junts per Malgrat, ha posat de relleu el “poc rigor que hi ha hagut a l’hora de convocar els veïns i veïnes de Malgrat de Mar a l’audiència pública dels pressupostos”.

Esquerra ha lamentat el fet que “no s’hagi tingut en compte l’oposició per a realitzar-lo”, en referència al procés participatiu dels pressupostos. “Això comporta també que implícitament que no es té en compte la veu d’aquells 3.419 malgratencs” que van votar Esquerra per cobrir les seves necessitats, ha etzibat el republicà Joaquim Albert.

Enric Zaldo, des de la CUP, ha qüestionat novament les retribucions que perceben alguns càrrecs electes i personal directiu. El cupaire també ha demanat al govern local que “les partides destinades a les persones siguin suficients per fer front a les necessitats reals de la població i a les conseqüències del capitalisme ferotge que ens ha tocat viure. Les solucions, si no són bones per a tothom, no són bones i punt”, ha sentenciat Zaldo.

CONTINGUT RELACIONAT

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.