El govern reconeix el poc marge de maniobra que té amb els pressupostos

Durant el darrer ple municipal, dedicat gairebé de manera íntegra als pressupostos per al 2023, els grups a l’oposició no es van sortir del guió i van qualificar els números presentats pel govern local de “continuistes”.

El tinent d’alcalde Jofre Serret, després de reconèixer que la presentació dels pressupostos és un tema feixuc per a la ciutadania, va respondre’ls que els discursos sobre les xifres municipals també són continuistes tant al govern com a l’oposició.

Sobre el fet que les xifres siguin molt similars a les dels anys anteriors, Serret va recordar a l’oposició el poc marge de maniobra que té el consistori a l’hora de fer els pressupostos municipals. El regidor ho va atribuir, entre d’altres motius, a que dels més de 25.000.000€ pressupostats “hi ha una partida de 20.000.000€ de despesa corrent en la que els 17 regidors i regidores tenim capacitat gairebé nul·la per decidir on va”.

El regidor va remarcar que “cal ser molt conscients que la partida de personal, des de l’any 2019, ha augmentat en 2.000.000€ degut a l’increment salarial que s’ha anat marcant des de l’Estat”. Serret també va voler afegir que des de fa 10 anys no s’estan apujant els impostos municipals a Malgrat de Mar.

El que no ens podem fer és trampes al solitari

Jofre Serret, regidor al govern

Amb les dades i arguments exposats pel portaveu del govern, es va voler evidenciar que la partida econòmica amb la que pot treballar el consistori cada vegada és menor, provocant que les inversions siguin més petites. “El que no ens podem fer és trampes al solitari”, va concloure Serret.

CONTINGUT RELACIONAT

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.