“Ocupen” la plaça Pau Casals

Aquesta setmana han començat els treballs de reforma del carrer Sant Antoni Abat de Malgrat de Mar. L’actuació preveu convertir-lo en plataforma única. És a dir, s’eliminaran les voreres -que deixaran de ser una barrera arquitectònica- i la zona es transformarà en un entorn segur, mediambientalment sostenible i que afavorirà la convivència ciutadana, segons es va assegurar des del consistori.

El cost de l’obra és d’uns 138.000 euros i hauran d’estar acabades a mitjans del mes d’abril.

Per tal d’executar amb comoditat els treballs, l’empresa encarregada ha ocupat la plaça Pau Casals, que és just davant del carrer Sant Antoni Abat i darrera de l’Església. En aquest espai públic hi deixaran temporalment el material i estris d’obra necessaris. Mentrestant, doncs, la plaça ha quedat pràcticament tancada i barrada. S’hi permet el pas als veïns que hi viuen i vianants, així com l’accés a la font pública d’aigua potable -que l’empresa està utilitzant per a usos de la reforma que està duent a terme.

En aquesta plaça, l’Agrupament Escolta i Guia Sant Nicolau de Malgrat de Mar hi realitza sovint activitats amb una part dels membres del “cau”. Ho fan principalment els dissabtes, que és quan fan les trobades setmanals una cinquantena de noies i nois d’entre 12 i 18 anys d’edat, un total de tres “branques”.

Ara, però, amb la plaça “ocupada”, els escoltes locals hauran de buscar-se un nou emplaçament. Des de l’agrupament, han assegurat que des de l’ajuntament no se’ls ha comunicat l’afectació. Aquest fet, els suposarà haver d’efectuar canvis significatius en la seva activitat, ja que obligatòriament s’hauran de traslladar a altres punts del municipi tenint en compte les circumstàncies que al llarg d’aquest temps els impedirà desenvolupar amb normalitat la seva tasca educativa, han dit des de l’agrupament.

Subscriu-te!

Accedeix a tots els
continguts exclusius!

elmalgratenc.cat no rep cap tipus de subvenció pública. Tirar-lo endavant comporta unes despeses fixes, esforç i dedicació.

La teva contribució ajuda a millorar la societat, prendre consciència i a convertir-te en una persona compromesa i, sobretot, feliç.

Tria el teu model de subscripció

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.