Una vintena de propietaris es beneficiaran dels ajuts del lloguer social

El consistori malgratenc ha atorgat els ajuts per aquells amos de pisos que els tenen adscrits a la borsa de lloguer social. Es tracta d’un total de 22 propietaris, que obtindran una subvenció municipal per a pagar l’Impost de Bens Immobles (IBI) que recau sobre l’habitatge que tenen en propietat. Aquests ajuts van dels 130 fins als 558 euros, depenent del grau de puntuació que hagin obtingut.

D’altra banda, a una desena de propietaris se’ls ha denegat la subvenció “per manca de disponibilitat pressupostària”, segons s’ha argumentat des de l’ajuntament.

A més, 6 d’aquests amos de pisos en règim de lloguer social, també rebran un ajut per poder tirar endavant les reformes que han de fer en el seu habitatge. En aquest cas, els diners que els donaran des del consistori sumen una partida de 3.152 euros.

L’estiu de l’any 2018, Malgrat de Mar va posar en marxa una campanya per tal de captar pisos de lloguer. La iniciativa pretenia connectar aquells propietaris d’habitatges buits amb les persones i famílies que necessitessin un lloc econòmicament assequible on viure-hi. El consistori seria l’encarregat de fer la mediació. Als amos de pisos buits se’ls facilitaria un seguit de beneficis i garanties.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.