El govern local reitera la seva intenció de seguir treballant amb Visoren

Fa més d’un any que Malgrat de Mar espera la construcció d’una cinquantena de pisos de protecció oficial. Els habitatges, en règim de lloguer, s’han de fer en uns terrenys ubicats entre els carrers Isaac Albéniz i Roger de Flor, a tocar del Passeig Marítim.

De fet, la promoció estava previst endegar-la fa 15 anys. Degut a la crisi econòmica, promoguda per l’esclat de la bombolla immobiliària, l’obra es va haver d’aturar.

Un cop superats els inconvenients, el setembre de 2021 es va preveure reiniciar els treballs i finalitzar-los a principis d’aquest 2023. A dia d’avui, però, encara no han començat.

imatge: Google Maps

Des del govern local s’ha reconegut novament la demora, atribuint-ho a una problemàtica sorgida amb la línia elèctrica de mitja tensió que travessa la zona i a la qual la companyia encarregada de la infraestructura i el subministrament encara no hi ha posat solució. Així doncs, mentre la situació persisteixi les màquines no poden entrar a treballar, s’ha indicat.

“La companyia elèctrica no fa res per solucionar-ho.”

Sergio Otín, regidor al govern

En el darrer ple municipal, el regidor d’Habitatge, Sergio Otín, ha assenyalat com a únic i màxim culpable la companyia elèctrica Endesa, acusant-la d’inacció ja que “no fa res per a solucionar-lo”, ha assegurat Otín. El socialista ha afegit que des del govern es continua “insistint, tot prioritzant aquest tema”. Durant la seva intervenció, el responsable polític de l’àrea d’Habitatge ha refermat la voluntat del consistori de posar-hi remei.

Es dona el cas, que l’empresa promotora d’aquests habitatges de protecció oficial de lloguer es troba en el punt de mira de diverses comunitats veïnals i ajuntaments -que els donen suport-, en especial d’aquelles localitats, com Palafolls, on hi té construïts habitatges d’aquestes característiques.

Segons han reproduït diversos mitjans de comunicació recentment, Visoren -la promotora en qüestió- ha estat denunciada per reiterades pràctiques abusives. En concret, per l’augment de preus en les factures de la llum i el gas. Algunes comunitats de veïns també han exposat que l’empresa no es fa càrrec de la neteja i manteniment de les finques que gestiona.

CONTINGUT RELACIONAT

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.