Al director general se li gira feina

Des d’aquest darrer mandat -oficialment des del maig de 2021-, l’ajuntament de Malgrat de Mar compta amb la figura d’un director general o gerent. La persona que ocupa aquest lloc de treball percep per fer-lo 97.100 euros anuals aproximadament.

El gerent té encomanades pràcticament una quinzena de tasques com, per exemple, millorar l’eficàcia de l’ajuntament, la coordinació de les diferents àrees, impulsar l’administració electrònica, el seguiment dels contractes externs, validar propostes i decrets d’alcaldia i regidories…

En el decurs del darrer ple municipal, la corporació va ampliar els nous objectius que haurà de desenvolupar des d’ara en endavant el director general. Les noves atribucions van ser exposades per l’alcaldessa de Malgrat de Mar, Sònia Viñolas (PSC), i fan referència a l’emissió informes sobre alternatives a la recollida selectiva i els residus municipals, impulsar l’execució dels projectes d’habitatge de lloguer social, preparar un protocol intern de la gestió de les subvencions i, finalment, la gestió del traspàs del lloc de treball del cap d’àrea de política territorial, que en breu quedarà vacant per jubilació.

Cal recordar, que la incorporació del director general a l’organigrama municipal no va estar exempta de polèmica en el seu moment. En aquest sentit, des de la Candidatura d’Unitat Popular es va qüestionar tant la seva necessitat com la quantitat econòmica que cobraria per desenvolupar la feina encomanada. Una suma de diners que, des del grup polític, es va qualificar d’excessiva. A més, també des de la CUP, es va indicar que la contractació del director general obligava al govern local a externalitzar la gestió del Casal Municipal d’Estiu. Segons els cupaires, la mesura adoptada responia a una voluntat d’estalvi econòmic que facilités direccionar els diners per poder incorporar el gerent al consistori.

Els qui també van criticar la creació d’aquest alt càrrec van ser els republicans. Esquerra, considerava que el seu cost era desproporcionat en relació a les necessitats reals del municipi, que haurien de quedar cobertes amb la incorporació de l’enginyer. Per tant, el partit va posar en entredit la gestió de l’equip de govern, a qui va acusar de ser incapaç de fer les coses correctament tot aprofitant els recursos disponibles ja existents.

Per a més informació, pots fer clic en aquest i aquest enllaç

CONTINGUT RELACIONAT

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.