Amb ganes de neu

El 2 de febrer de l’any 2012, Malgrat de Mar es va despertar totalment emblanquinat. La neu va caure durant la matinada. Ho va fer de manera moderada, però va permetre que a primera hora del matí el municipi dibuixés un paisatge força emblanquinat. Teulades i cotxes estaven coberts de neu, amb gruixos de fins a tres centímetres.

El fred també es va convertir en un altre dels protagonistes inevitables de la jornada. Les baixes temperatures van obligar a més d’un a anar ben tapat. I per evitar relliscades en cas de glaçada, en alguns punts del municipi s’hi va tirar sal al carrer. La neu i el fred també van provocar que el mercat setmanal de la roba no es fes. El de la fruita i la verdura era pràcticament buit de paradistes.

L’endemà dia 3, la zona agrícola del Pla de Grau presentava un aspecte ben blanc. Els conreus es van veure afectats per l’onada de neu i fred. Davant la previsió que indicava que de cara als pròxims dies algunes de les collites es poguessin malmetre degut a l’anomenada glaçada negra, els pagesos les van protegir amb mantes tèrmiques.

La baixada de temperatures podria fer malbé sobretot les carxofes. Per poder-les salvar, bona part les van recollir amb anterioritat. La resta les van destruir o ennegrir i no es van poder vendre. Els pagesos van indicar, però, que no temien massa desperfectes ja que el que hi havia plantat era el que corresponia a l’època de l’any i aguantava força bé el fred. Sigui com sigui, no es podien realitzar els treballs habituals. És per això que alguns van dedicar la jornada a altres feines, buscant l’aixopluc d’un bon foc.

Les condicions meteorològiques també van provocar inconvenients a l’hora de desplaçar-se. Es van produir diverses topades entre vehicles que van patinar degut al glaç que hi havia a la calçada. Davant el pavelló Germans Margall, una motorista va relliscar i es va trencar la clavícula.

La neu també va deixar imatges poètiques, com la de la platja totalment emblanquinada.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.