L’ampliació de la química, més preguntes que respostes

L’ampliació de la química ha obert un intents debat entre diferents sectors de la població. Un debat que genera al carrer més preguntes que respostes, ja que fins ara el govern municipal ha mantingut una actitud gairebé d’obscurantisme sobre la qüestió. Si més no, així és com ho contemplen els consultats.

Moltes de les parts suposada i inicialment afectades per l’ampliació, subratllen amb insistència que la transparència està brillant per la seva absència. Un fet destacable que consideren anormal en un estat de dret i democràtic i que els ha generat inquietuds i malestar.

Si finalment la Generalitat atorga la llicència ambiental a AGC Pharma -que és el que sembla que acabarà passant– i l’ampliació de la planta química es materialitza, tot plegat repercutirà en la vida quotidiana de moltes persones, entre elles centenars d’infants escolaritzats a l’escola d’infantil i primària Vedruna, als esportistes que s’entrenen periòdicament a les pistes municipals d’atletisme, pagesos i els seus camps de conreu i particulars amb habitatges a prop de la química.

No és d’estranyar que un grup de veïns ja hagi emprès el camí per a constituir-se com a plataforma contrària a l’ampliació.

Aquestes afectacions, no només a nivell d’equipaments, infraestructures i activitats, sinó també de vides humanes, desfermen un munt d’inquietuds que ara per ara l’administració més pròxima, que és el consistori, no està resolent. Al contrari, la seva ineptitud, incapacitat i inoperància no fa altra cosa que provocar un allau de dubtes per als quals no s’estan traslladant amb diligència i eficàcia les respostes pertinents, necessàries i sinceres.

Per tant, no és d’estranyar que un grup de veïns ja hagi emprès el camí per a constituir-se com a plataforma contrària a l’ampliació. Volen respostes. Esperem que quan les rebin no sigui massa tard i per haver-ho de lamentar.

Subscriu-te!

Accedeix a tots els
continguts exclusius!

elmalgratenc.cat no rep cap tipus de subvenció pública. Tirar-lo endavant comporta unes despeses fixes, esforç i dedicació.

La teva contribució ajuda a millorar la societat, prendre consciència i a convertir-te en una persona compromesa i, sobretot, feliç.

Tria el teu model de subscripció

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.