La Nocturna acusa l’ajuntament de contraprogramació

Aquest 2023, Malgrat de Mar serà novament Vila del Llibre. La segona edició d’aquest esdeveniment cultural es farà a finals del mes d’agost, coincidint amb l’organització d’un altre acte, la marxa solidària Nocturna. Una activitat de caire popular que aplega centenars de persones i que tanca la festa major d’estiu.

La Nocturna se celebra des de fa 11 anys. Els diners que es recullen -més de 14.000 euros el 2022- es destinen a la investigació contra el càncer infantil.

L’any passat, però, l’entrada en escena de la Vila del Llibre, que ocupava els carrers més cèntrics de Malgrat de Mar, va despertar tant les queixes de l’organització com la de molts participants, que van arribar a acusar els membres del govern local -PSC, Malgrat Ens Mou- de voler posar pals a les rodes a la Nocturna. Des de l’ajuntament se’ls va respondre que en cap cas aquesta era la intenció i que a la data i hora assenyalats hi havia cabuda per a tothom.

Enguany, els fets i els arguments s’han tornat a repetir. Així ha quedat palès a través de les xarxes socials (imatge) i en veu de les diverses fonts consultades.

Si no hi cap moviment que indiqui el contrari, inicialment la marxa solidària Nocturna se celebrarà el dia 26 d’agost. Pel què fa a la Vila del Llibre, els dies escollits són el 25, 26 i 27 d’agost.

Es dona el cas que Malgrat de Mar és la única localitat on l’esdeveniment literari se celebra també en horari nocturn. De l’organització se n’encarrega una empresa privada, contractada des del consistori. El cost de la Vila del Llibre és d’uns 40.000 euros.

Des de la Nocturna s’ha subratllat el treball que desenvolupen per tal de “seguir creixent en participants i en donatius”. En aquest aspecte “cada any hem crescut i esperem que aquesta sigui la tendència. És un esdeveniment de referència, ja clàssic a l’agost i que per sort la gent se l’estima molt”, s’ha indicat.

ACTUALITZACIÓ 09:40h 16/02/2023

CONTINGUT RELACIONAT

Subscriu-te!

Accedeix a tots els
continguts exclusius!

elmalgratenc.cat no rep cap tipus de subvenció pública. Tirar-lo endavant comporta unes despeses fixes, esforç i dedicació.

La teva contribució ajuda a millorar la societat, prendre consciència i a convertir-te en una persona compromesa i, sobretot, feliç.

Tria el teu model de subscripció

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.