3 anys sense Cineclub Garbí a Malgrat de Mar

Subscriu-te!

Accedeix a tots els
continguts exclusius!

elmalgratenc.cat no rep cap tipus de subvenció pública. Tirar-lo endavant comporta unes despeses fixes, esforç i dedicació.

La teva contribució ajuda a millorar la societat, prendre consciència i a convertir-te en una persona compromesa i, sobretot, feliç.

Tria el teu model de subscripció

El febrer de l’any 2020 va tenir lloc la darrera sessió de cineclub a Malgrat de Mar. La suspensió de la programació va ser deguda a la pandèmia de la Covid-19.

L’entitat desenvolupava la seva activitat -on hi acudien entre 60 i 70 persones- al Centre Cultural, que des de mitjans del mes de desembre està tancat per les obres de remodelació que s’hi fan. Una circumstància que no ha fet més que agreujar la tasca del Cineclub Garbí.

Malgrat de Mar té un dèficit d’espais alternatius on poder-hi projectar pel·lícules amb un mínim de condicions.”

Gabriel Pujol, president de Cineclub Garbí

El president de l’entitat, Gabriel Pujol, ha lamentat la suspensió de l’activitat, afegint a les seves declaracions que des del consistori “no s’ha fet una bona gestió dels temps”. Sense voler entrar en cap tipus de polèmica, ha subratllat Pujol, des de l’entitat s’ha posat èmfasi al fet que “Malgrat de Mar té un dèficit d’espais alternatius on poder-hi projectar pel·lícules amb un mínim de condicions”. El president del Cineclub Garbí confessa que des de la regidoria de Cultura se’ls va oferir la sala Joaquim Garriga de l’arxiu municipal, però aquesta no reuneix les condicions necessàries, ja que “no és el lloc més idoni per a organitzar un cicle de pel·lícules”, segons ha manifestat Pujol.

Davant aquesta situació, l’entitat es va plantejar desplaçar de manera temporal les sessions de cinema a una altra localitat. De fet, ja ho van haver de dur a terme durant els treballs de remodelació que es van efectuar també al Centre Cultural l’any 2003. Aquesta opció, però, finalment es va descartar.

Ara mateix, doncs, per l’entitat tot passa per esperar la finalització dels treballs actuals de reforma del Centre Cultural i que les instal·lacions estiguin cent per cent operatives de cara al pròxim mes d’octubre, moment en què el cineclub preveu reprendre les sessions de cinema.

Pel què fa al cicle de cinema infantil que s’ha posat en marxa des de l’àrea de Cultura -una fórmula endegada per Òmnium Cultural-, Gabriel Pujol ho ha aplaudit. “Em sembla fantàstic la iniciativa de programar un cicle de 6 pel·lícules adreçades als infants”, ha dit.

Aquestes pel·lícules s’ofereixen a la sala Joaquim Garriga de l’arxiu municipal. Se’n projecta una cada mes, són en català i l’entrada és gratuïta.

La primera projecció del cineclub Garbí de Malgrat de Mar data del novembre de 1968, segons consta a la web de l’entitat. Aleshores, les sessions incloïen un debat sobre la pel·lícula. La programació es caracteritzava per oferir “un tipus de cinema que no arriba pels circuits comercials habituals”.

foto portada: captura pantalla web cineclub Garbí


BREUS

Blanes arranjarà la tanca de la desembocadura

22/03/2023. La comissió de platges del consistori blanenc reconeix que s’ha d’arranjar la tanca que impedeix el pas a la desembocadura de La Tordera. L’ajuntament selvatà ha iniciat els tràmits per resoldre-ho al més aviat possible.

La “nova” plaça Joaquim Ruyra costarà 145.000€

22/03/2023. El govern ha estimat en 145.000 euros el cost de la remodelació de la plaça Joaquim Ruyra, que es convertirà en una rotonda. Es renovaran les voreres, l’espai verd i la xarxa d’aigua a pressió. El monument a l’escriptor es mantindrà.

Nous vestuaris a la piscina i el pavelló antic

22/03/2023. S’ha aprovat de manera definitiva el projecte de renovació tant dels vestuaris de la piscina municipal com els del pavelló antic. S’hi ha destinat uns 478.200 euros per fer-los. Les instal·lacions tenen més de 38 anys i estan molt malmeses.


Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.