Càmeres al carrer controlaran qui i on es llença la brossa

Ben aviat, sis punts de recollida de residus de Malgrat de Mar comptaran amb un sistema de càmeres de vigilància. La mesura es durà a terme amb l’objectiu de controlar qui, com i on es llença la brossa. En cas de males pràctiques, els incívics s’enfrontaran a una sanció per incompliment de les normatives municipals. Una multa que els arribarà avalada per les imatges enregistrades per les càmeres de vigilància, on hi haurà quedat reflectida la seva conducta.

L’actuació afectarà aquelles àrees del municipi declarades especialment conflictives, ja que des del consistori s’ha detectat que s’hi produeixen de manera habitual abocaments descontrolats de tot tipus de deixalles. En concret, aquests punts es troben ubicats a les zones de contenidors de les avingudes Mediterrània, Barcelona, Costa Brava, el pavelló Germans Margall, el mercat i la plaça de Ca l’Arnau.

S’ha adjudicat el contracte d’instal·lació de les càmeres a l’empresa que va presentar l’oferta econòmica més baixa.

Recentment, el govern local ha adjudicat la instal·lació del sistema. Al concurs públic s’hi han presentat un total de 6 empreses. De les quals, la que ha presentat l’oferta econòmica més baixa -un 40% menys del preu de sortida, que era d’uns 29.900€- ha estat qui s’ha endut el contracte amb l’ajuntament. Ho ha fet després de justificar el que es coneix com a “baixa temerària”. La prestació del servei, doncs, tindrà una durada de fins a 5 anys per un valor d’uns 17.800 euros. El termini per col·locar les càmeres de videovigilància és de 2 mesos.

Els darrers anys ha proliferat la instal·lació d’aquest tipus de sistema de vigilància per atrapar els incívics. Ciutats i municipis d’arreu ja ho han dut a terme. En algunes localitats, però, els resultats obtinguts disten molt dels objectius fixats inicialment per aquelles administracions que l’han implantat, ja que amb el pas del temps s’ha mostrat poc o gens efectius. Segons mitjans consultats, molts ciutadans han optat per llençar les deixalles en aquells punts on no hi ha càmeres que els controlin. Una acció que no ha fet una altra cosa que traslladar el problema. En cap cas l’ha solucionat.

CONTINGUT RELACIONAT

Subscriu-te!

Accedeix a tots els
continguts exclusius!

elmalgratenc.cat no rep cap tipus de subvenció pública. Tirar-lo endavant comporta unes despeses fixes, esforç i dedicació.

La teva contribució ajuda a millorar la societat, prendre consciència i a convertir-te en una persona compromesa i, sobretot, feliç.

Tria el teu model de subscripció

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.