Uns 30.000 euros per “tapar” la font de l’Església

A comptagotes es van coneixent més detalls sobre el mural que el govern local vol col·locar a la plaça de l’Església. Es tracta d’una iniciativa plàstica a través de la qual es taparà l’enrajolat del principal element ornamental que presideix l’espai.

L’encarregada de fer-ho és la popular ninotaire Pilarín Bayés. L’artista està enllestint el mural que recrea bona part dels trets característics de Malgrat de Mar, així com d’alguns col·lectius socials i culturals. Un cop fet, la peça servirà per cobrir les rajoles de la font de la plaça.

Segons diverses veus municipals consultades, el treball de Bayés s’enfila als 30.000 euros. Tot i que el preu final de l’encàrrec encara no està tancat, han indicat.

La idea del mural parteix d’un projecte original de l’equip de Pilarín Bayés, que ja s’ha traslladat a un centenar de municipis catalans, no només a Malgrat de Mar, i pretén emular una iniciativa similar desenvolupada fa més de 10 anys, segons ha informat l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

De moment, localitats com, per exemple, Calella, Tordera, Pineda de Mar i Cabrera de Mar ja han acceptat formar-ne part.

El passat 24 de febrer, la ninotaire va fer acte de presència a Malgrat de Mar. La vigatana, de 81 anys d’edat, va lliurar al govern local la seva proposta sobre el mural de grans dimensions que està previst col·locar-lo de cara a la primavera, segons s’ha anunciat.

CONTINGUT RELACIONAT

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.