Tots a favor

Sense excepció. Els dos partits del govern, però també els tres que conformen l’oposició, s’han mostrat favorables a l’ampliació que està duent a terme la planta química que hi ha Malgrat de Mar, al Camí de la Pomereda, a tocar de la platja. Unes obres que encara no compten amb el vist i plau de la Generalitat de Catalunya, que és qui ha d’atorgar la llicència mediambiental corresponent.

PSC, Malgrat Ens Mou, Junts per Malgrat, Esquerra i la CUP han participat en un debat polític organitzat per la ràdio local. Ha estat aquest dijous a la tarda, a la sala de plens del consistori malgratenc.

Bona part del debat l’ha protagonitzat la problemàtica que gira entorn l’ampliació de la fàbrica. Enmig de retrets, fugides d’estudi, mentides, tergiversacions i manca d’informació, els alcaldables dels diferents grups polítics han exposat els seus arguments. Els més escoltats han estat la nul·la transparència per part del govern sobre la qüestió i el risc que implicarà per a la població.

Poca cosa ha aportat Sònia Viñolas (PSC). L’actual alcaldessa s’ha limitat a defensar-se dels retrets per la foto de col·locació de la primera pedra, el mes de juny de 2022. La socialista ho ha qualificat de pur “simbolisme” i li ha restat importància.

El portaveu de Malgrat Ens Mou ha tirat pilotes fora carregant contra l’anterior govern quadripartit. Al llarg del seu extens discurs, Jofre Serret els ha recordat que durant el mandat de Junts per Malgrat, Esquerra, PDECat i CUP, aquests van tenir l’oportunitat de posar en coneixement de la ciutadania els riscos que comporta tenir una empresa d’aquestes característiques al municipi. Segons Serret, no ho van fer. El portaveu del grup també ha acusat que des de certs sectors es faci “alarmisme” sobre l’ampliació.

Carme Ponsa, de Junts per Malgrat, ha defensat l’ampliació de la planta química. L’alcaldable ha recordat els més de 400 llocs de treball que genera directament, així com els beneficis econòmics que significa tenir implantada des de fa més de 63 anys l’empresa al municipi.

Des d’Esquerra, el cap de llista per a les pròximes municipals, ha reclamat més informació sobre els treballs que s’hi vol fer i quines són les conseqüències. Joaquim Albert ha criticat el govern municipal per mantenir una política opaca en relació a l’ampliació.

Enric Zaldo (CUP), ha coincidit en reclamar transparència al govern local. El cupaire ha subratllat que la seva candidatura ha estat la única que en reiterades ocasions s’ha pronunciat sobre l’ampliació. En aquest sentit, ha criticat el govern per quedar-se només amb “les inversions milionàries i els llocs de treball” que el fets impliquen.

Finalment, i per tancar aquesta temàtica del debat, la directora de la ràdio local, i conductora de l’espai, ha formulat de manera directa als presents la pregunta sobre si estaven a favor o en contra de l’ampliació. Amb el punt de mira clarament posat a les eleccions municipals del 28 de maig, i amb alguns matisos, com la demanda que la química compleixi els requisits legals exigits, tots els portaveus dels partits polítics a l’ajuntament han indicat que sí.

CONTINGUT RELACIONAT

En zona d’indefensió

Demanen a Protecció Civil que no es desentengui de l’ampliació de la química i al govern local transparència.

Subscriu-te!

Accedeix a tots els
continguts exclusius!

elmalgratenc.cat no rep cap tipus de subvenció pública. Tirar-lo endavant comporta unes despeses fixes, esforç i dedicació.

La teva contribució ajuda a millorar la societat, prendre consciència i a convertir-te en una persona compromesa i, sobretot, feliç.

Tria el teu model de subscripció

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.