Demanen més sensibilització sobre l’espai protegit a La Tordera

Dissortadament, és una imatge que es repeteix de manera constant. Persones saltant-se la prohibició expressa de travessar l’espai protegit de la desembocadura del riu La Tordera, on hi habiten diferents espècies animals i, en especial, hi nidifiquen desenes d’aus de diversos tipus.

Per tal de preservar la zona, els ajuntaments de Malgrat de Mar i Blanes hi van fer col·locar tanques a ambdós costats del riu per dificultar el pas a persones. Una mesura que, en molts casos, s’ha mostrat clarament insuficient, sobretot si les administracions encarregades de mantenir les actuacions corresponents no ho fan. En el cas de Malgrat de Mar, tot just la setmana passada es va fer reparar la tanca malmesa que impedeix el pas a la desembocadura. Pel que fa a Blanes, des de fa temps es troba en una situació similar i, tot i les reiterades advertències, a dia d’avui encara no s’hi ha posat fil a l’agulla per arranjar-la (foto capçalera).

Des de l’entitat naturalista NatMonT atribueixen determinats comportaments al poc coneixement que tenen alguns en relació a l’espai. És per això, que insisteixen en la sensibilització de la població com un dels factors essencials per evitar que proliferin conductes reprotxables. Els naturalistes han indicat que seguiran treballant amb els ajuntament implicats per tal de millorar les condicions de l’espai protegit i la tasca de preservació que s’hi desenvolupa.

tanca col·locada a la part de Malgrat de Mar – imatges: Xavier Romera

Es dona el cas, que aquest passat diumenge, una quarantena de membres d’un grup excursionista de la comarca de la Selva van accedir a l’espai protegit. Després d’una caminada, es van fer la foto de rigor i la van penjar a les xarxes socials. Immediatament, les crítiques els van caure al damunt en forma de tempesta. L’endemà dilluns, el mateix grup excursionista ha demanat disculpes, indicant que porten “més de 45 anys cuidant i vetllant per la protecció del nostre medi natural”. L’entitat ha afegit que “caldria senyalitzar o reposar la senyalització (a la banda de Blanes) perquè ningú més cometi la mateixa equivocació i ens comprometem a ajudar a fer-ho si és necessari. Agafem aquest exemple perquè no es torni a cometre un error igual”.

CONTINGUT RELACIONAT

Subscriu-te!

Accedeix a tots els
continguts exclusius!

elmalgratenc.cat no rep cap tipus de subvenció pública. Tirar-lo endavant comporta unes despeses fixes, esforç i dedicació.

La teva contribució ajuda a millorar la societat, prendre consciència i a convertir-te en una persona compromesa i, sobretot, feliç.

Tria el teu model de subscripció

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.