L’ajuntament no es fa càrrec de les despeses a la llar ocasionades pel teletreball

La pandèmia de la Covid-19 ha canviat la perspectiva de molts aspectes relacionats amb el món laboral. Alguns sectors, pràcticament s’han vist obligats a incorporar a correcuita les noves modalitats de treball sorgides. D’altres, les han anat implantant a mesura que creixia la demanda, sobretot entre els seus treballadors. També ho han fet, però, per estalviar-se costos econòmics i així poder augmentar els guanys.

Una de les modalitats que més pes ha anat agafant és el teletreball, tot i que darrerament ha perdut pistonada degut a motius ben diversos. L’administració local, evidentment, no ha quedat al marge de l’eclosió del teletreball. En aquest sentit, el consistori malgratenc ha aprovat recentment el reglament del teletreball, adreçat al personal intern de l’ens.

El document ha tirat endavant amb el suport de tots els partits polítics amb representació municipal. És a  dir, PSC, Malgrat ens Mou, Junts per Malgrat, Esquerra i la CUP.

La voluntat de regular el teletreball és “permetre un major grau de satisfacció laboral, desenvolupant les funcions assignades mitjançant la gestió per objectius i l’avaluació del rendiment, contribuint a la conciliació de la vida personal, familiar i laboral o altres circumstàncies personals que l’aconsellin, i a la reducció de la mobilitat i la millora de la qualitat de l’aire”, tal i com recull la proposta elaborada per l’equip de govern i els representants sindicals dels treballadors de l’ajuntament.

El reglament assenyala les pautes que s’han de seguir per tal de facilitar el teletreball al personal del consistori que així sol·liciti fer-ho. Però per poder-hi accedir, abans s’han de complir tot un reguitzell de pautes i obligacions -algunes de ben complexes-, tant per part de l’ajuntament com dels treballadors. Aquests darrers, en cas d’acollir-s’hi, mantindran els mateixos drets laborals i les retribucions salarials assignades.

Esquerra és l’únic partit de l’oposició que s’ha mostrat crític amb alguns aspectes del reglament del teletreball.

La redacció del document ha rebut elogis des del grup municipal d’Esquerra i el silenci de la resta de formacions a l’oposició. “La feina feta està molt ben feta, però molt ben feta”, va indicar la regidora Ester Martínez durant el plenari celebrat el passat mes de gener. Tot i les felicitacions, la republicana també va retreure a l’equip de govern el fet d’haver treballat la proposta d’esquenes a l’oposició. “Ja hi estem acostumats, com en tants i tants temes”, va etzibar Martínez.

Des d’Esquerra, l’únic partit que es va mostrar crític amb alguns aspectes del reglament, també es va lamentar que no s’hagués previst un ajut econòmic perquè el personal que s’aculli al teletreball pugui adaptar el seu nou entorn de laboral a les seves necessitats.

L’ajuntament només es farà càrrec del suport tècnic online necessari.

Segons recull l’article 8 del conveni, qui ha d’adaptar les proteccions per a la seva salut és el treballador. És per això que és qui en té la màxima responsabilitat, ja que és la persona que teletreballa qui gestionarà “el seu temps i espai de la forma que millor s’adapti a la seva vida personal, familiar i laboral”. Un fet al qual s’acull el govern municipal per no atorgar l’ajut demandat.

Segons el reglament, l’ajuntament només es farà càrrec del suport tècnic online necessari i posarà a disposició del personal que teletreballi els mitjans i eines que li permetin desenvolupar la seva feina. Per tant, les despeses ocasionades per l’ús dels serveis bàsics -llum i telèfon- se les haurà de pagar el treballador.

Pots consultar el reglament del teletreball fent clic aquí.


MUNICIPALS 28 MAIG

Subscriu-te!

Accedeix a tots els
continguts exclusius!

elmalgratenc.cat no rep cap tipus de subvenció pública. Tirar-lo endavant comporta unes despeses fixes, esforç i dedicació.

La teva contribució ajuda a millorar la societat, prendre consciència i a convertir-te en una persona compromesa i, sobretot, feliç.

Tria el teu model de subscripció

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.