Lamenten la inacció política en matèria educativa a Malgrat de Mar

Coincidint amb l’anunci del departament d’Educació de posar en marxa d’un pla per lluitar contra l’abandonament escolar, els màxims responsables dels centres educatius de Malgrat de Mar han elaborat un document on s’hi recullen una dotzena de propostes encaminades a “oferir una educació de qualitat” als gairebé 3.000 alumnes que estudien al municipi. El principal objectiu, amb la mirada posada en el futur més immediat de l’alumnat, és que aquestes noies i nois “obtinguin les capacitats per desenvolupar-se en la societat actual i formar part activa del creixement social i econòmic del nostre entorn més proper”.

A través d’un comunicat, les directores i directors de les escoles públiques Montserrat i Cubí, així com de les concertades Fonlladosa, Chanel i Vedruna, i l’institut Ramon Turró han manifestat la necessitat d’establir els paràmetres necessaris que permetin a tota la comunitat educativa treballar de manera conjunta.

La potenciació del treball en xarxa, la creació d’una comissió que faciliti la incorporació dels alumnes al món laboral, fer efectiu el protocol contra l’absentisme, l’organització d’activitats conjuntes de caire popular entre les escoles, l’atorgament de subvencions culturals als artistes locals, la priorització de l’ús de les instal·lacions municipals en horari escolar i dotar de més agilitat a l’àrea de Serveis Socials -que reconeixen que està desbordada-, són algunes de les iniciatives incloses. El document s’ha fet arribar als diferents partits polítics a l’ajuntament, recordant-los que aquesta demanda ve de lluny i al llarg dels darrers mandats no ha estat possible fer-la efectiva.

Precisament, una de les primeres en entomar la proposta de les escoles ha estat la responsable política d’Educació durant els anys 2017-2019. A través de les xarxes socials, Núria Casajuana ha carregat contra els responsables dels centres. L’exregidora, després de posar en valor la “raó de ser” de totes les demandes, ha criticat que per a la seva elaboració no s’hagi comptat amb tota la comunitat educativa. Casajuana també els ha etzibat que algunes de les propostes ara exigides van ser les mateixes escoles qui les van voler deixar de fer.

Qui també ja ha recollit la iniciativa de les directores i directors dels centres educatius ha estat el grup polític d’Esquerra. Els republicans s’han mostrat inquiets i preocupats pel fet que la coordinació entre els agents implicats no hagi estat possible els darrers mandats municipals. És per això, que el partit de seguida s’ha ofert “com a eina útil per a garantir aquesta transformació”. Esquerra ha fet èmfasi en la “importància de treballar el sentiment de poble per aconseguir uns ciutadans i ciutadanes més implicats”.

Pots llegir el comunicat dels centres educatius fent clic aquí


CONTINGUT RELACIONAT


BREUS

Els socialistes perden 3 regidors

El Partit Socialista de Malgrat de Mar ha estat un dels clars perdedors de les eleccions municipals celebrades aquest diumenge 28 de maig. Tot i proclamar-se vencedors, els socialistes han perdut 3 regidors respecte al 2019.

Un representant més al consistori

Aquest diumenge 28 de maig, les formacions polítiques Junts per Malgrat i Malgrat Ens Mou han aconseguit respectivament un regidor més a l’ajuntament. Junts per Malgrat se situa com la segona força política més votada al municipi.

El Partit Popular torna a tenir cadira

Durant els pròxims 4 anys de mandat, el Partit Popular de Catalunya tindrà el seu representant al consistori malgratenc. Aquestes eleccions municipals, seguint l’estela general, la formació ha tornat a col·lar-se a l’ajuntament.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.