La normativa municipal prohibeix jugar a pilota a la plaça

La instal·lació a la plaça de l’Església del mural de l’artista Pilarín Bayés ha reobert novament el debat sobre si els infants poden jugar a pilota en aquest espai o, en cas contrari, no haurien de fer-ho.

Alguns col·lectius de gent gran han alçat la veu, en especial a les xarxes socials, sobre les molèsties que causen els menors quan juguen, sobretot a futbol, a la plaça. Alguns s’han queixat i han manifestat la seva disconformitat al respecte, assenyalant que en ocasions han pres mal degut al “mal comportament” dels infants.

En aquest aspecte, l’ordenança de civisme municipal és clara, ja que es prohibeixqualsevol activitat esportiva o lúdica fora dels espais o recintes destinats a aquestes finalitats que provoqui molèsties als usuaris de l’espai“.

La realitat, però, és una altra. La plaça de l’Església és un punt habitual de trobada de les nenes i nens, que s’hi reuneixen per jugar-hi i passar una estona de lleure les tardes dels dies feiners, quan surten de l’escola.

No és la primera vegada que sorgeix aquesta polèmica. De fet, sovint s’ha pres la decisió de limitar durant un temps aquesta activitat en d’altres espais públics -com, per exemple la plaça Fèlix Cardona- arran de les queixes interposades per algunes persones, que han protestat per l’actitud d’alguns nens i, principalment, dels seus pares.

Tot i les advertències efectuades per la policia, però, la normativa municipal mai s’ha aplicat de manera estricta i, fins ara, els infants han pogut seguir gaudint dels seus jocs.

Subscriu-te!

Accedeix a tots els
continguts exclusius!

elmalgratenc.cat no rep cap tipus de subvenció pública. Tirar-lo endavant comporta unes despeses fixes, esforç i dedicació.

La teva contribució ajuda a millorar la societat, prendre consciència i a convertir-te en una persona compromesa i, sobretot, feliç.

Tria el teu model de subscripció

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.