Els experts alerten dels perills d’una platja per a gossos

Des d’aquest primer dia d’abril, la platja per a gossos torna a estar en marxa. Ho estarà fins el 31 d’octubre, moment en què els animals podran tornar a campar lliurement al llarg dels gairebé 4,5 quilòmetres de platja que hi ha a Malgrat de Mar. Mentrestant, però, hauran de fer-ho en aquesta zona exclusiva, ubicada a la platja de la Conca.

Reclamen insistentment al consistori que augmenti els metres quadrats del recinte.

Des de la seva creació, la zona habilitada per als animals de companyia s’ha quedat petita, ja que és usada freqüentment no només pels gossos locals, sinó també per aquells que venen de fora, allà on els seus municipis no disposen d’un espai d’aquestes característiques. És per això, que molts propietaris de gossos reclamen insistentment al consistori que augmenti els metres quadrats del recinte. Alguns consideren que hi ha platja suficient per fer-ho. A més, a aquesta demanda se li suma una altra, que és la de dotar el lloc de serveis per a les persones com, per exemple, unes dutxes.

Fins el moment, l’àrea de la platja per a gossos és una zona exclusiva per als animals, dissenyada amb la finalitat que hi puguin córrer, jugar i banyar-se evitant molèsties als banyistes. L’estada prolongada i el bany no està recomanat a les persones. En aquest sentit, diversos professionals consultats alerten que l’espai no es troba exempt de riscos. Segons avisen, si no es compleixen fil per randa les normatives higièniques que l’haurien de regir podria comportar un “perill de salut pública”.

La sorra es contamina amb paràsits que poden perjudicar la salut de les persones i dels gossos.

Els experts subratllen especialment la problemàtica entorn el fet de no tenir l’animal vacunat, portar-lo malalt o no recollir-ne les caques, ja que “la sorra es contaminaria amb paràsits” que poden perjudicar no només la salut de les persones sinó també dels mateixos gossos. Els professionals posen d’exemple els problemes que sovint genera el corre-can ubicat al costat del cementiri municipal. Es tracta d’un lloc que s’ha convertit en un focus de transmissió de malalties per als gossos i conflictes entre els seus propietaris.

Els experts entenen la necessitat de l’espai, però insisteixen que tant els usuaris com l’administració compleixin amb les obligacions i responsabilitats corresponents per tal que se’n faci un bon ús i així prevenir els problemes que pugui ocasionar.

CONTINGUT RELACIONAT

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.