Jardineres convertides en urinaris per a gossos

Gairebé ha passat mig any des de que el govern municipal va fer col·locar una quarantena de jardineres, gegants i de colors, als carrers més cèntrics de Malgrat de Mar.

Amb la instal·lació d’aquests elements ornamentals es pretenia promoure i dinamitzar el comerç de la zona, segons es va assegurar. De jardineres se’n van posar als carrers Mar, Ramon Turró i Desclapers. Des del primer dia, però, van aixecar controvèrsia entre veïns, comerciants i vianants, molts dels quals van expressar el seu malestar i enuig per una actuació que de seguida es va convertir en motiu de mofa. Fins i tot, l’associació de comerciants va haver de sortir al pas de les queixes, desmarcant-se de la iniciativa -promoguda des de l’àrea de Promoció Econòmica- tot subratllant que l’entitat no havia estat la responsable d’haver-les triat.

El cost de compra de les jardineres va ser d’uns 23.000 euros, sorgits de les arques municipals.

Passat tot aquest temps, els elements no han acomplert el seu principal objectiu. De fet, la “dinamització de la vida comercial al nucli urbà” s’ha mantingut pràcticament igual des que es van col·locar les jardineres.

D’altra banda, els elements s’han anat convertit de mica en mica en l’urinari habitual de molts gossos. Un fet que ha desfermat el malestar de comerciants i veïns, que han denunciat la poca cura i respecte que tenen molts amos de mascotes pel mobiliari urbà.

A més, les plantes que la brigada municipal hi ha estat posant per embellir les jardineres, no han reeixit. Una de les causes principals és que moltes persones les han arrencat per fer-ne un ús particular.

Per tot plegat, han lamentat que les expectatives dipositades inicialment hagin quedat al final en un no-res, provocant de nou una sensació de deixadesa i mala gestió per part dels responsables polítics a l’ajuntament.

CONTINGUT RELACIONAT

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.