Sense desfibril·lador al parc de Can Campassol

Subscriu-te!

Accedeix a tots els
continguts exclusius!

elmalgratenc.cat no rep cap tipus de subvenció pública. Tirar-lo endavant comporta unes despeses fixes, esforç i dedicació.

La teva contribució ajuda a millorar la societat, prendre consciència i a convertir-te en una persona compromesa i, sobretot, feliç.

Tria el teu model de subscripció


imatge del dispositiu instal·lat a l’exterior del parc de Can Campassol

Usuaris del parc de Can Campassol han advertit que, des d’aquesta setmana, el desfibril·lador ubicat prop de l’entrada de l’espai ja no hi és. Fins el moment se’n desconeixen els motius, ja que des del consistori no se n’ha fet un comunicat oficial i públic.

Des de fa un temps, el dispositiu es trobava en un estat de deixadesa força evident, han indicat veïns de la zona. El vidre que protegia el sistema estava trencat -degut possiblement a un acte de vandalisme-, provocant que el desfibril·lador quedés desprotegit.

L’any 2017, Malgrat de Mar va iniciar el procés per convertir-se en “territori cardioprotegit”. En una primera fase, el govern local va aprovar una despesa de 8.000 euros per comprar desfibril·ladors externs. Els aparells -un total de 10- es van anar instal·lant a diferents espais municipals com l’edifici de l’ajuntament, els pavellons esportius, l’escola Marià Cubí, l’estació de tren i el barri de Can Palomeres, entre d’altres.

Posteriorment a aquesta inversió inicial, se li va sumar una altra de 10.000 euros, que va servir seguir desplegant la xarxa de desfibril·ladors externs a Malgrat de Mar.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.