Ara avaluen la recollida d’escombraries amb identificació

L’alcaldessa de Malgrat de Mar, Sònia Viñolas (PSC), assisteix aquest matí de dimarts a la primera de les sessions del Waste in Progress. Es tracta d’una activitat especialment adreçada als municipis on s’hi exposa els beneficis de la “implantació dels nous models de recollida amb identificació”, segons recull el programa de l’esdeveniment.

Les jornades -un total de 3- es presenten com un fòrum internacional de gestió de residus municipals, es desenvolupen al Palau de Fires de la ciutat de Girona i compten amb la ponència de diferents experts internacionals i coneixedors de la matèria. També hi participen professionals d’àmbits com la sostenibilitat, neurociència, consultors estratègics, responsables ambientals de diversos ajuntaments europeus i catedràtics, entre d’altres.

L’edició 2023 del Waste in Progress centra la seva atenció en els reptes i objectius que hauran d’abordar els municipis, entre ells Malgrat de Mar, per tal de desplegar pràcticament de manera immediata el nou sistema de recollida de residus. A més, durant aquesta primera jornada es mostrarà als assistents aquells projectes tecnològics que han assolit les fites marcades depenent del model de recollida triat, incloent-t’hi les eines necessàries i indispensables per assegurar la viabilitat dels sistemes amb identificació.

L’assistència de l’alcaldessa a aquestes jornades arriba en ple debat intern a la corporació local sobre el model de recollida de residus al municipi. Una de les opcions passaria per implantar la recollida porta a porta. Una altra seria la recollida mixta. És a dir, el porta a porta es combinaria amb la implantació de contenidors intel·ligents, aquells on s’hi ha instal·lat un dispositiu d’identificació de l’usuari. Per tant, els ciutadans i comerços s’hauran d’identificar prèviament per poder-los usar.

Més informació sobre el Waste in Progress fent clic aquí


imatge portada: contenidors soterrats de la selectiva a la plaça Pere III, al barri de Can Mercader, aquest dilluns a la tarda.


CONTINGUT RELACIONAT


BREUS

Els socialistes perden 3 regidors

El Partit Socialista de Malgrat de Mar ha estat un dels clars perdedors de les eleccions municipals celebrades aquest diumenge 28 de maig. Tot i proclamar-se vencedors, els socialistes han perdut 3 regidors respecte al 2019.

Un representant més al consistori

Aquest diumenge 28 de maig, les formacions polítiques Junts per Malgrat i Malgrat Ens Mou han aconseguit respectivament un regidor més a l’ajuntament. Junts per Malgrat se situa com la segona força política més votada al municipi.

El Partit Popular torna a tenir cadira

Durant els pròxims 4 anys de mandat, el Partit Popular de Catalunya tindrà el seu representant al consistori malgratenc. Aquestes eleccions municipals, seguint l’estela general, la formació ha tornat a col·lar-se a l’ajuntament.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.